Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του βιβλιοπωλείου Ιανός, η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» θα παρουσιάσει αποσπάσματα από τους κύκλους τραγουδιών Λαϊκά, Νύχτα Θανάτου, Αρκαδία IΙ, Αρκαδία ΙΙΙ, Τα τραγούδια του Αγώνα, Το τραίνο δεν ξεκίνησε ποτέ για Κατερίνη, Μήπως ζούμε σ' άλλη χώρα;, Πολιτεία Γ’, Πολιτεία Δ' σε ποίηση του Μάνου Ελευθερίου. Ερμηνεύουν: Γιώργος Νταλάρας (Παρασκευή 11/4), Δώρος Δημοσθένους, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη.

 Η συνεργασία του Μίκη Θεοδωράκη με τον Μάνο Ελευθερίου άρχισε το 1966 με τα «Λαϊκά», τα οποία κυκλοφόρησαν στο Παρίσι το 1970 με την Μαρία Δημητριάδη και τον Αντώνη Καλογιάννη. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και κατά την περίοδο της δικτατορίας. Είχε βρεθεί ένας κρυφός τρόπος (ο οποίος δεν αποκαλύπτεται, διότι μπορεί να ξαναγίνει δικτατορία!) και ο Ελευθερίου έστελνε στίχους στον συνθέτη που ήταν εξόριστος στη Ζάτουνα Αρκαδίας. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Αρκαδίες αριθμός ΙΙ και ΙΙΙ.

Μετά τη δικτατορία συνεργάστηκαν ξανά στους δίσκους «Μήπως ζούμε σ' άλλη χώρα;», με τη Μαρία Δημητριάδη (1991), «Πολιτεία Γ’», με τον Μανώλη Μητσιά (1994), «Πολιτεία Δ'», με τον Πέτρο Γαϊτάνο (1995).

 

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», Γιάννης Μπελώνης, πιάνο, Θανάσης Βασιλάς, μπουζούκι, Βαγγέλης Κονταράτος, κιθάρα, Ξενοφών Συμβουλίδης, μπαγλαμάς - όμποε, Λευτέρης Γρίβας, ακορντεόν, Σταύρος Καβαλιεράτος, κοντραμπάσο, Στέφανος Θεοδωράκης – Παπαγγελίδης, κρουστά, Ηχοληψία: Μιχάλης Αλεξάκης, Αντώνης Ζαχόπουλος

Η συναυλία διαρκεί δύο ώρες.
Θα ακουστούν 32 από τα 70 τραγούδια που γεννήθηκαν από τη συνεργασία των Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Ελευθερίου.

 

Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης»: Αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου
Ερμηνεύουν: Παρασκευή 11/4: Γιώργος Νταλάρας, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη
Σάββατο 12/4 & Κυριακή 13/4: Δώρος Δημοσθένους, Κώστας Πατσιάς, Μπέττυ Χαρλαύτη

Είσοδος: 10€ / Ελάχιστη κατανάλωση: 6€
IANOS | τηλ. 210 32 17 810, Σταδίου 24 - Αθήνα

 

Παροχή περιεχομένου: www.musicpaper.gr