Η Νένα Βενετσάνου και οι μουσικοί της σχεδίασαν ειδικά για αυτή τη συναυλία ένα αφιέρωμα στη Γαλλική ποίηση και μουσική. Τα "Εξωτικά" που είναι και ο τίτλος της παράστασης αυτής είναι τραγούδια καρδιάς της Νένας Βενετσάνου στη γαλλική γλώσσα, που μας αποκαλύπτουν τον άλλον εαυτό της όπου μέσα του κινούνται Ελλάδα και Γαλλία κυριαρχώντας στα ιδανικά και στις αισθήσεις της.

Στο πρώτο μέρος μας παρουσιάσει τραγούδια της σε ποίηση του Paul Eluard, με τα οποία τη γνωρίσαμε στη δεκαετία του ‘80 και καινούργια σε ποίηση των Michel Deguy, Alberto Savinio αλλά και δύο σε γαλλική ποίηση του Γιώργου Σαραντάρη που θα ακούσουμε για πρώτη φορά.
Στο δεύτερο μέρος μας ταξιδεύει στα γαλλικά τραγούδια των Θεοδωράκη, Σπανού, Παπαθανασίου, Κυπουργού, αλλά και των Μουστακί, Αζναβούρ, Μούσχουρη, Μοντάν, Φερρά, Μπορίς Βιάν, γνωστών καλλιτεχνών που αν και οι ίδιοι είχαν μια εξωτική καταγωγή, τα τραγούδια τους πλούτισαν και καθόρισαν το γαλλικό Τραγούδι.

Μια βραδιά αφιερωμένη στην Γαλλική ποίηση και την Ελληνο-γαλλική φιλία που τελεί υπό την αιγίδα της Ελλάς, Γαλλία, Συμμαχία 2014.

* Φιλική συμμετοχή: Γιοβάννα

 

Πληροφορίες:
Παρνασσός (Πλατεία Αγ. Γεωργίου, Καρύτση 8)
Δευτέρα 24/2 | Ώρα έναρξης: 20.30
Τιμές εισιτηρίων: 12,16, 20€
Την ημέρα της συναυλίας, εισιτήρια διατίθενται στο ταμείο του Παρνασσού από τις 18:30

Παροχή Περιεχομένου: www.musicpaper.gr