Ο Βασίλης Λέκκας έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Ρυθμό Stage, την Παρασκευή 28 Μαρτίου. Η μουσική παράσταση του Βασίλη Λέκκα στηρίζεται σε επιλογές από ένα ρεπερτόριο ιδιαίτερης σημασίας, με αναφορές στους σημαντικότερους συνθέτες του τόπου μας, όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, και ο Γιάννης Μαρκόπουλος που μαζί τους ο Βασίλης Λέκκας συνεργάστηκε δισκογραφικά σε πρώτες εκτελέσεις.

Εξίσου σημαντικές είναι  οι δισκογραφικές συνεργασίες  του Βασίλη Λέκκα, με τους Γιάννη Σπάθα και Γιώργο Τρανταλίδη, εκφραστές της ελληνικής, και όχι μόνο μουσικής. Πολλά από τα τραγούδια τους θα ακουστούν στην παράσταση από την οποία δε θα λείψουν και ακυκλοφόρητα τραγούδια.

Επίσης δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι αναφορές στην παράδοση, μια που ο Βασίλης Λέκκας την υποστηρίζει έμπρακτα έχοντας ηχογραφήσει παραδοσιακά τραγούδια, αλλά και προτείνοντας μέσα από την δισκογραφία του νέους τραγουδοποιούς με προσανατολισμό στην παράδοση. Πέρα από την αναφορά στους σημαντικότερους έλληνες συνθέτες, η παράσταση  συγκεντρώνει και το έργο σπουδαίων ποιητών και στιχουργών όπως ο Ν. Γκάτσος, ο Οδ. Ελύτης, ο Γ. Σεφέρης, ο Γ. Ρίτσος, ο Ν. Καββαδίας, ο Μ. Γκανάς, η Λ. Νικολακοπούλου, ο Α. Δαβαράκης, ο Ε. Αρανίτσης.

 

Μαζί του οι μουσικοί: Σπήλιος Ζευκιλής κιθάρα | Τάσος Ζαφειρίου κιθάρα, μπουζούκι | Νίκος Σπάθας κιθάρ.

 

 

Πληροφορίες:
Ρυθμός Stage (Μαρίνου Αντύπα 38, Ηλιούπολη)
Παρασκευή  28 Μαρτίου | Ώρα έναρξης: 22.30
Είσοδος: 12€ (με μπύρα ή κρασί)
Τηλέφωνο: 210 9750060
www.rythmosstage.gr

Παροχή Περιεχομένου: www.musicpaper.gr