Ο Γιώργης Χριστοδούλου επιστρέφει από το μόνιμο τόπο κατοικίας του τη Βαρκελώνη, στην Ελλάδα, για λίγες παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στα τέλη Μαΐου. Στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, θα δώσει μία και μοναδική συναυλία τη Δευτέρα 19 Μαΐου, στις 9 μ.μ.
Ο Γιώργης Χριστοδούλου με δεκαπέντε χρόνια πορείας στη δισκογραφία και δύο δίσκους στην ισπανική αγορά, παρουσιάζει ένα κεφάτο, γεμάτο «swing» πρόγραμμα, τραγουδώντας κομμάτια σε τέσσερις γλώσσες από τα προσωπικά του άλμπουμ καθώς και κλασικά jazz standards.


Τραγούδια του από τους «Γιαπωνέζικους κήπους» ως το «Flaneur» και τη ραδιοφωνική «Φάβα», το «Barcelonauta», αλλά και μελωδίες που έγιναν παγκόσμια γνωστές από το Nat King Cole, Dean Martin, Boris Vian, Charles Trenet κ.ά. συνθέτουν το πρόγραμμα μιας συναυλίας που υπόσχεται να μείνει αξέχαστη σ' όσους την παρακολουθούν.

Καλεσμένος του ο σπουδαίος ισπανός κλαρινετίστας Juli Aymí (Τζούλι Αϋμί) ο οποίος διηύθυνε την τελευταία δισκογραφική δουλειά του Γιώργη («Barcelonauta»).


O νέος δίσκος «Barcelonauta» που κυκλοφόρησε στην Ισπανία και πρόσφατα και στην Ελλάδα, σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις ισπανικές ραδιοφωνικές συχνότητες, μεταδόθηκε σε ειδικά αφιερώματα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια, απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον Tύπο, ενώ η πρώτη του έκδοση εξαντλήθηκε μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα της κυκλοφορίας του.
Το Γιώργη και τον Τζούλι Αϋμί (κλαρινέτο) θα συνοδεύσουν οι έλληνες τζαζίστες Παναγιώτης Αθάνατος στην κιθάρα και Αντώνης Αρβανίτης στο κοντραμπάσο.


Μια ζωντανή μουσική παράσταση που ο ισπανικός Τύπος χαρακτήρισε με λόγια όπως «δείγμα υψηλής κομψότητας κι ευαισθησίας» και «μουσικό κόσμημα».

 

Δευτέρα 19 Μαΐου & ώρα 21:00
Κήπος Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας (Ιλίου Μέλαθρον)
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Είσοδος: ελεύθερη

 

Πάροχος περιεχομένου: www.musicpaper.gr