Μία παράσταση φόρο τιμής στο πειραιώτικο ρεμπέτικο και συγκεκριμένα στην μουσική ομάδα «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς» (που αποτελούσαν οι Βαμβακάρης, Παγιουμτζής, Δελιάς, Μπάτης) παρουσιάζει στην Πέτρινη Αποθήκη στην προβλήτα του ΟΛΠ η Λίνα Νικολακοπούλου. Την παράσταση διοργανώνουν το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Η «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς» σε ιδέα και καλλιτεχνική διεύθυνση της Λ.Νικολακοπούλου, ανεβαίνει την Παρασκευή 6, το Σάββατο 7 και τη Κυριακή 8 Ιουνίου στην Πέτρινη Αποθήκη (Πύλη Ε2), στις 21:00.

Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το Ελληνικό Φεστιβάλ – εννέα μήνες μετά την έναρξη της λειτουργίας του θεάτρου.

Στον Πειραιά, τόπο με ιδιαίτερη σημασία για το ρεμπέτικο τραγούδι και στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ, ένα χώρο διατηρητέο μεγάλης αρχιτεκτονικής αξίας, θα ζωντανέψουν η ιστορία και τα τραγούδια των Μάρκου Βαμβακάρη, Γιώργου Μπάτη, Ανέστη Δελιά και Στράτου Παγιουμτζή, ογδόντα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνισή τους με το όνομα «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς». Θα ακουστούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια μιας εποχής που έμεινε στην ιστορία ως Πειραιώτικο Ρεμπέτικο.


Ο Στέλιος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Κούτρας, ο Απόστολος Ρίζος και ο Ζαχαρίας Καρούνης θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια.

Μαζί τους η Εβελίνα Αγγέλου και ο Πέτρος Μάλαμας. Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Νένα Μεντή, Σταύρος Μερμήγκης, Αλέξανδρος Τσώτσης

Εξαμελής Λαική Ορχήστρα

Ενορχηστρώσεις: Κώστας Νικολόπουλος

Παίζουν οι:  Μανώλης Πάππος - μπουζούκι, Παναγιώτης Τσεβάς – πιάνο, ακορντεόν, Κώστας Μερετάκης - κρουστά, Παναγιώτης Μανουηλίδης – κοντραμπάσο, Μάνος Σαβιολάκης - κιθάρα, μπαγλαμά, μπουζούκι, πολίτικη λύρα, Κώστας Νικολόπουλος - ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, κιθαρόνι, μπάντζο, Ιδέα – Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Λίνα Νικολακοπούλου, Σκηνογραφία, Ενδυματολογική Επιμέλεια: Άγγελος Μέντης, Φωτισμοί: Αλέκος Γιάνναρος, Οπτικό Υλικό Εποχής: Καλλιόπη Λεγάκη, Μαρία Γεντέκου (Portolanos Films)

Τιμές Εισιτηρίων: 15 γενική είσοδος – 10 ευρώ φοιτητικό