ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ 8-15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η έκθεση "A JEWEL MADE IN GREECE" που εγκαινιάστηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τον  Φεβρουάριοτου 2014 συγκεντρώνοντας περισσότερους από 7.000 επισκέπτες και ξεπερνώντας και την πιο αισιόδοξη προσδοκία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων δημιουργών, επανέρχεται στον ίδιο χώρο, στην Αίθουσα "Νέοι Φούρνοι" στις 8 Φεβρουαρίου 2015. Η έκθεσηθα συγκεντρώσει και αυτήν τη χρονιά τις περισσότερες από τις πιο έγκυρες υπογραφές των δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος.

Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, του EnterpriseGreece, και του Μουσείου Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, με κύριο ζητούμενο να εξαχθεί και να παρουσιαστεί σε άλλες χώρες του κόσμου, έχοντας ήδη κερδίσει «εισιτήρια» για τις Βρυξέλλες στο μεγίστης προβολής κτήριο του Ευρωκοινοβουλίου και για το Dubai στο WorldTradeCenter με τη στήριξη του EnterpriseGreece.

Η έκθεση ξεκίνησε και υλοποιήθηκε ως ιδέα της εικαστικής σχεδιάστριας Μαίρης Σαμόλη, ενώ την επιμέλειά της έχει ηΙστορικός Τέχνης  Ίρις Κρητικού.

Σκοπός της έκθεσης είναι η δημιουργία μιας ευέλικτης και καλαίσθητης πλατφόρμας που θα φιλοξενήσει σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το Δημιουργικό Κόσμημα, σε μία χρονική στιγμή που ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιό μας για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας μας.

Η έκθεση φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά αντίγραφα εκθεμάτων από τα: Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο,Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Κοσμήματος ΗλίαΛαλαούνη,Eπιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο, και  Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Σχεδιάζεται επίσης ένα αφιέρωμα σε κοσμήματα που δημιουργήθηκαν για μεγάλες θεατρικές παραστάσεις από τον Ηλία Λαλαούνη και τον Γιάννη Μετζικώφ.

Τιμητικά επίσης συμμετέχουν και:

το  Ίδρυμα Γεώργιου Ζογγολόπουλου με κοσμήματα- έργα του Γλύπτη,

το Λύκειον των Ελληνίδων με κοσμήματα από τις συλλογές του και

η Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας της Στεμνίτσας.

Συμμετέχουν οι σχεδιαστές:

Μυρτώ Αναστασοπούλου, Δάφνη Βαλέντε, Λιάνα Βουράκη, Μάριος Βουτσινάς, Ελένη Δασκαλάκη, ΜαριλίναΔεληγιαννοπούλου, Μάξιμος Ζαχαριάδης, Μάγια Ζούλοβιτς, Κατερίνα Ιωαννίδη, Σταυρούλα Καζιάλε, Σπύρος Κανάκης, Μαρία Καπρίλη, Τίνα Καραγεώργη, ΡαλλούΚάτσαρη, Απόστολος Κλειτσιώτης, ΒάλλυΚοντίδη, Μαρία Κοντογιωργάκη, Βούλα Καραμπατζάκη, Φωτεινή Κωστούλη, Ιλεάνα Μακρή, ΜέλανιΓεωργακοπούλου, Μαρία Μηλίτση, ΣαρίναΜπέζα, ΝτόλυΜπουκογιάννη, Λιάνα Παττίχη, MichaelPelamidis, Μαρία Πετζετάκη, Μαριάννα Πετρίδη, Μαριλού Προκοπίου, Θεόδωρος Σαββόπουλος, Μαίρη Σαμόλη, Πολίνα Σαπουνά Έλλις, Γιάννης Σεργάκης, Χριστίνα Σούμπλη και η Λίνα Φανουράκη.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τη στήριξη της Σχολής ΑργυροχρυσοχοΐαςΣτεμνίτσας.

Info: “A Jewel Made in Greece” Έκθεση Σύγχρονου Δημιουργικού Κοσμήματος, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κτίριο «Νέοι Φούρνοι», 8 έως 15 Φεβρουαρίου 2015.

Ώρες λειτουργίας:

Καθημερινά 12.00-20.00

«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων : Πειραιώς 100, Γκάζι, 210.34.53.548 press@athens-technopolis.grwww.technopolis-athens.com