Ένας απογευματινός μουσικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας σε πέντε πράξεις

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσείο Ακρόπολης, Σκάλες Ηρωδείου, Πλατεία Ασωμάτων, 

Πλατεία Κοτζιά, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 

Με την Ορχήστρα, Πιανίστες και Μονωδούς της ΕΛΣ

Μουσική διεύθυνση Μύρων Μιχαηλίδης

 

Με αφορμή τη συμπλήρωση των 36 ετών από την επέτειο του θανάτου της Μαρίας Κάλλας, η Εθνική Λυρική Σκηνή τιμά την κορυφαία Ελληνίδα υψίφωνο με μια σειρά μουσικών δρώμενων στο κέντρο της Αθήνας, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, από τις 18.00 το απόγευμα έως τις 22.00 το βράδυ.

 

Στους δρόμους Αθήνας, της πόλης που μεγάλωσε και η Μαρία Κάλλας, θα ακουστούν οι διάσημες άριες οι οποίες σημαδεύτηκαν για πάντα από τις θείες ερμηνείες της, από τους καλλιτέχνες του Λυρικού θεάτρου που έκανε τα πρώτα βήματα της καριέρας της. Οι Σοπράνο, οι Πιανίστες και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε μουσική διεύθυνση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Μύρωνα Μιχαηλίδη θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από τις όπερες Νόρμα, Τραβιάτα, Μποέμ, Τόσκα, Μαντάμα Μπαττερφλάι, Λαίδη Μάκμπεθ, Ριγολέττο, Κουρέας της Σεβίλλης κ.α. 

 

Ο μουσικός περίπατος σε πέντε πράξεις, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσει και τις πέντε συναυλίες μετακινούμενο με τα πόδια από τη μια στην άλλη. Η Εθνική Λυρική Σκηνή προσκαλεί τους θαυμαστές της απόλυτης ντίβας της όπερας να περιδιαβούν τους δρόμους της πόλης, με συνοδοιπόρους τις όπερες των Βέρντι, Πουτσίνι, Μπελίνι, Ροσίνι, να σταθούν σε περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλή σημεία της, για να δουν με μια νέα ματιά τόσο την πόλη, όσο και την τέχνη της όπερας.

 

 

Το πρόγραμμα της Κυριακής 15ης Σεπτεμβρίου, αναλυτικά, έχει ως εξής:

 

18.00 - Προαύλιος χώρος Μουσείου Ακρόπολης - Διονυσίου Αρεοπαγίτου [σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά]

18.45 Σκάλες Ωδείου Ηρώδου Αττικού - Διονυσίου Αρεοπαγίτου [σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά] 

19.35 Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων - Πεζόδρομος Ερμού 134-136, Πλατεία Ασωμάτων Θησείο [σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά]

20.30 Πλατεία Κοτζιά [σολίστ με συνοδεία πιάνου, διάρκεια 20 λεπτά]

21.30 Προαύλιος χώρος Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου – Πατησίων [Ορχήστρα Εθνικής Λυρικής Σκηνής – σολίστ, διάρκεια 35 λεπτά]

 

Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.