Τα δύο προηγούμενα χρόνια Το Ελληνικό Σχέδιο επιμελήθηκε και υλοποίησε συζητήσεις για το ελληνικό τραγούδι. Η συμμετοχή κοινού και διακεκριμένων συνθετών, στιχουργών ερμηνευτών από τον χώρο του ελληνικού Τραγουδιού ήταν ιδιαίτερα μεγάλη και απέδειξε το ενδιαφέρον των ακροατών που απλά αγαπούν το ελληνικό τραγούδι. Οι ανοιχτές συζητήσεις ήταν η αρχή και η επιβεβαίωση ότι το ελληνικό τραγούδι συνεχίζει να βρίσκεται στο επίκεντρο της ζωής των Ελλήνων μουσικών δημιουργών.

Στην καλλιτεχνική περίοδο 2012-13 σε συνέχεια των συζητήσεων ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ, πραγματοποίησε συζητήσεις/ εργαστήρια που αφορούσαν στην ερμηνεία. Με τους Αγώνες δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού δίνεται έμφαση στη μουσική και στιχουργική σύνθεση. Ο ερμηνευτής ωστόσο, είναι το μέσο της έκφρασης του περιεχομένου της μουσικής και των στίχων και της μετάδοσής τους στο κοινό.

Ως συνέπεια οι συζητήσεις/ εργαστήρια μετασχηματίζονται φέτος στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ‘’ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ’’. Η ουσία της ερμηνείας και της μεταφοράς του περιεχομένου του τραγουδιού, της μουσικής και του στίχου του είναι αυτό που θα απασχολήσει τις τρεις συναντήσεις αυτού του εργαστηρίου.

Στο εργαστήρι ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου θα παρουσιάσει τις σκέψεις του σε συνεργασία με τους νέους τραγουδιστές που ασχολούνται με το Ελληνικό Τραγούδι.

Η επιλογή των τραγουδιστών για το εργαστήρι στις 9 Οκτωβρίου, θα γίνει με ακρόαση του συνθέτη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2130178286 Δευτέρα –Παρασκευή 11.00-16.00, έως4 Οκτωβρίου. Ακρόαση στις 4/10/2013, ώρα 18.00.

 

Επόμενες εκδηλώσεις: 25/11/2013: εισηγητής Δήμος Αμβελιώδης, 11/2/2014: εισηγητής Λυδία Κονιόρδου

Καλλιτεχνική επιμέλεια-εκτέλεση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

Επιμέλεια Εργαστηρίου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Κώστας Φασουλάς, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος,

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 9/10/2013

ΑΙΘΟΥΣΑ: ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ

ΕΝΑΡΞΗ: 18.00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ