Το Μουσικό Σύνολο Ρωμιοσύνη παρουσιάζει ένα μελωδικό οδοιπορικό στην Ελλάδα της ελπίδας και της αντίστασης. Η παράσταση Πατρίδα Ζητάμε,είναι ένα ταξίδι στην ιστορία της νεώτερης Ελλάδας μέσα από την τραγουδοποιία .

Η μουσική αφήγηση περιλαμβάνει αποσπάσματα από την ιστορία του πολιτικού τραγουδιού και η παράσταση πλαισιώνεται από κείμενα και ποιήματα των μεγαλύτερων Ελλήνων δημιουργών. Ξεκινώντας από την εποχή της αυγής του Νέου Ελληνισμού, με βασικούς σταθμούς το ακριτικό και κλέφτικο τραγούδι . Ακολουθεί μια στάση στην επαναστατημένη Ελλάδα του 1843 .

Θα ακουστεί μιά ανθολόγηση από τα απομνημονεύματα του Στρατηγού Μακρυγιάννη και η διαδρομή συνεχίζεται με τα τραγούδια της Μικρασιατικής Καταστροφής και φτάνει στη νεώτερη Ελληνική Ιστορία . Προχωράει με το πολιτικό τραγούδι της δικτατορίας του Μεταξά, επιλογές από τον Επιτάφιο του Γιάννη Ρίτσου , τα τραγούδια της Αντίστασης και του Εμφυλίου. Η εποχή της ελληνικής μετανάστευσης, η δικτατορία του ’67 και η Μεταπολίτευση ιδωμένα μέσα από την μουσική και λογοτεχνική δημιουργία.

Οι παραστάσεις ξεκινούν από τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

Συντελεστές: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Τεό Λαζάρου, ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Αλευράς, ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ: Νίκος Μποφίλιος, Σταύρος Ξένος, Αχιλλέας Βογιατζάκης, Νατάσσα Παπαδοπούλου – Τζαβέλλα, Ηλίας Λογοθέτης, Νατάσσα Μουσάδη Νατάσσα Μωϋσόγλου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΚΕΙΜΕΝΩΝ – ΑΦΗΓΗΤΕΣ : Ηλίας Λογοθέτης, Μαρία Ζαχαρή, Μανώλης Χατζηνάκης, Αιμίλιος Καλλιακάτσος

ΜΟΥΣΙΚΟΙ: Μπουζούκι: Λευτέρης Λαζάρου, Γιάννης Τόλιος, Γιώργος Χαραλάμπης, Μπαγλαμάς: Γιώργος Χαραλάμπης, Κιθάρα: Τάσος Ζάντζας, Αντώνης Νάτσιος, Τύμπανα: Βασίλης Χατζάκης, Κρουστά: Βάϊος Τσατσαλίδης, Ακορντεόν: Λευτέρης Γρίβας, Φυσαρμόνικα, Φλογέρες: Δημήτρης Κουφαλάκος, Πιάνο: Πέτρος Μπεράτης, Μπάσο: Βασίλης Καραχούτης, Μπάσο, Κιθαρα: Τεό Λαζάρου

Web: www.romiosyni.gr
Facebook: www.facebook.com/pages/Mousiko-Synolo-Romiosyni 

 

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
www.gialino.gr
Λεωφόρος Συγγρού 143,
Νέα Σμύρνη,
T. 210 9315600
Ώρα έναρξης 21.00
Εισιτήρια: Είσοδος 10 € με ποτό

 

Πάροχος περιεχομένου: www.musicpaper.gr