Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου

 

Ο δημιουργός της τρισδιάστατα εκτυπωμένης καρδιάς έρχεται στην Ελλάδα για να μιλήσει στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο.

Συζήτηση στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο για τις δυνατότητες και τους περιορισμούς της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην κατασκευή οργάνων για μεταμόσχευση.

 Οι εφαρμογές της τρισδιάστατης εκτύπωσης στην Ιατρική, οι τεχνικές και τα υλικά που χρησιμοποιούνται θα είναι το θέμα της διάλεξης «3D εκτύπωση και οι εφαρμογές της στην Ιατρική» που θα πραγματοποιηθεί στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο (Αίθουσα Στέλιος Παπαδημητρίου).

Ομιλητές θα είναι ο δημιουργός του εκθέματος καρδιάς με τρισδιάστατα εκτυπωμένα μέρη που εκτίθεται στο Ωνάσειο, Richard Arm, ερευνητής του Πανεπιστημίου Nottingham Trent της Βρετανίας και ο συνεργάτης του Εμμανουήλ Παπασταύρου, υποψήφιος διδάκτωρ. Οι ομιλητές θα αναφερθούν στο ρόλο της τρισδιάστατης εκτύπωσης στον τομέα της εμβιομηχανικής και στις προκλήσεις που παρουσιάζει η τρισδιάστατη εκτύπωση για την κατασκευή οργάνων για μεταμόσχευση. Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες αλλά και οι περιορισμοί που υπάρχουν.