Το Megaron Plus και το London School of Economics and Political Science, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science, υποδέχεται τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου (ώρα έναρξης 19:00) τον Καθηγητή Michael Cox [Mάικλ Κοξ], Ομότιμο Καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του London School of Economics and Political Science, ο οποίος θα παρουσιάσει τη διάλεξη με θέμα «Αλλαγή δυνάμεων; Πτώση της Δύσης; Μύθοι, γεγονότα και οικονομολόγοι».

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχει ως σχολιαστής ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολέγιο της Ευρώπης. Συντονίζει ο Kevin Featherstone, Καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής, Διευθυντής Ελληνικού Παρατηρητηρίου. Η ομιλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Κύκλου «Νέες σκέψεις για έναν κόσμο που αλλάζει». Η διάλεξη θα γίνει στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.

Στη διάλεξή του ο Καθηγητής Μάικλ Κοξ…

… θα επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε φλέγοντα πολιτικά ερωτήματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Στο σημείωμά του για το περιεχόμενο της ομιλίας του ο Μάικλ Κοξ αναφέρει: «Όταν περάσαμε στην καινούργια χιλιετία, ελάχιστοι στον δυτικό κόσμο ανησυχούσαν για το μέλλον της Δύσης. Μόλις μια δεκαετία αργότερα, οι περισσότεροι συγγραφείς –και μαζί τους η πλειονότητα των πολιτικών στελεχών– θεωρούν αυτονόητο ότι οι καλές μέρες αποτελούν πλέον παρελθόν. Πώς και γιατί έγινε αυτή η μεταστροφή; Συνέβη πράγματι; Και ποιο ρόλο έπαιξαν οι οικονομολόγοι –εκείνοι που απέτυχαν να προβλέψουν την κρίση του 2008– στη διαμόρφωση αυτής της νέας κοινής αντίληψης για την ισορροπία δυνάμεων κατά τον 21ο αιώνα;».  

 

O Μicheal Cox είναι Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο London School of Economics.