Process
Dora Sulženko Hoštová

25→26.11.2015 | ΧΟΡΟΣ | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ | 19:00


Στις πατρίδες του «χαμένου» κομουνισμού, την Πολωνία, την Τσεχία και την Ουγγαρία, χτυπάει η καρδιά του τρίτου και τελευταίου κύκλου του γεωπολιτικού φεστιβάλ της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, από 11 έως 29 Νοεμβρίου 2015.
Process: Ο χορός όπως δεν τον έχετε φανταστεί, σε μια παράσταση που δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι κάθε σκηνή της είναι και μία έκπληξη.

Η Στέγη παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια ομάδα από την Πράγα, την Experimentální prostor NoD, την οποία σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να συναντήσει εκτός Τσεχίας. Η Ντόρα Σουλζένκο Χοστόβα έχει χορογραφήσει ένα ντούο πάνω στην ίδια τη δημιουργία της περφόρμανς, σαν να επρόκειτο για την ανασκαφή ενός έργου που αποκαλύπτει κανείς αφαιρώντας στρώματα.

Η Χοστόβα αποκαλύπτει στο κοινό όλη τη διαδικασία προετοιμασίας μιας παράστασης, με την έρευνα, την επανάληψη και την κούραση που αυτή εμπεριέχει. Ωστόσο, δεν περιορίζεται σε αυτό, αλλά δημιουργεί ένα σύνολο από απρόσμενες και εντελώς πρωτότυπες σκηνές αποφεύγοντας κάθε κλισέ. Δεν θα ήταν υπερβολή να πει κανείς ότι κάθε σκηνή είναι και μία έκπληξη.

Οι δύο ερμηνευτές είναι σίγουρα εκπληκτικοί χορευτές, όμως αυτό που κερδίζει το κοινό είναι η απλότητα με την οποία υπάρχουν στη σκηνή, ως αυθεντικοί καλλιτέχνες μέσα στο πλαίσιο όπου ζουν και δημιουργούν, χωρίς ποτέ να προσποιούνται κάτι άλλο. Ο τρόπος με τον οποίο είναι δομημένη η παράσταση κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, καθώς δεν του αφήνει το περιθώριο να καταλάβει εκ των προτέρων την εξέλιξη ή την κατάληξη.

 

Σύλληψη & Χορογραφία: Dora Sulženko Hoštová
Καλλιτεχνικός συνεργάτης: Jan Čtvrtník
Δραματουργία: Marta Ljubková
Μουσική: Johana Švarcová
Σχεδιασμός Φωτισμών: František Fabián, Ségolène Michelin
Κοστούμια: Vladimíra Fomínová
Ερμηνεύουν: Dora Sulženko Hoštová, Jan Čtvrtník

Διαβάστε περισσότερα:

  • Η παράσταση Process παρουσιάστηκε πρόσφατα στη διοργάνωση Performing Prague, στο πλαίσιο της Prague Quadrennial 2015, μιας από τις μεγαλύτερες πολιτιστικές διοργανώσεις για το θέατρο στην Ευρώπη.
     
  • Η Dora Sulženko Hoštová σπούδασε χορό στο Κέντρο Μελέτης Χορού Duncan της Πράγας και στην Ακαδημία Χορού του Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Έχει χορέψει σε παραστάσεις συμπατριωτών της (Eva Rakt, Petr Tyc, Istvan Juhos κ.ά.) και έχει χορογραφήσει επτά έργα. Από το 2002 διδάσκει στο Κέντρο Duncan της Πράγας και, ως προσκεκλημένη καθηγήτρια, σε σχολές και πανεπιστήμια του εξωτερικού.
     
  • Το 2006 κέρδισε το βραβείο εξαίρετου χορευτή στο διαγωνισμό Masdanza, για το έργο της, Arkanum, ενώ βραβεύτηκε επίσης στους διεθνείς διαγωνισμούς χορογραφίας Gran Canaria και Jarmila Jeřábková Award.
  • Έχει προσκληθεί από την Hellenic Dance Company για να διδάξει στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης.

 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Τρίτη 24 Νοεμβρίου
Workshop χορού με την Dora Sulženko Hoštova

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου

Μετά την παράσταση, συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές (Γλώσσα: Αγγλικά, με διερμηνεία)

Συντονισμός: Χριστιάνα Γαλανοπούλου, ιστορικός τέχνης, καλλιτεχνική διευθύντρια του MIRfestival

 

 

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Κεντρική Σκηνή

25-26 Νοεμβρίου 2015

19:00

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ TRANSITIONS - ΕΝΤΟΣ ΣΤΕΓΗΣ

Κανονικό: 10 €

Μειωμένο: 5 €

Μικρή Παρέα (5-9 άτομα): 9 €

Μεγάλη Παρέα (10+ άτομα): 8 €

ΑΜΕΑ & Άνεργοι: 4 €

Συνοδός ΑΜΕΑ: 5 €

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γραμμή εισιτηρίων
Τ.: 210 900 5 800
ΔΕ-ΚΥΡ 9:00-21:00

Γραμμή Φίλων της Στέγης
Τ.: 213 017 8200
ΔΕ-ΚΥΡ 9:00-20:00

Οι Φίλοι της Στέγης πραγματοποιούν τις αγορές των εισιτηρίων τους μέσα από το ηλεκτρονικό προφίλ τους, κάνοντας login με τον προσωπικό τους κωδικό χρήστη και το password τους, για να ξεκλειδώσουν τις εκπτώσεις και τις προπωλήσεις τους.


ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Η υπηρεσία print@home είναι διαθέσιμη για τις online αγορές εισιτηρίων. Τυπώστε το εισιτήριό σας από όπου κι αν βρίσκεστε και μπείτε με αυτό απ’ ευθείας στην αίθουσα.

ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΣΤΗ ΣΤΕΓΗ
Συγγρού 107
Ωράριο λειτουργίας: ΔΕ-ΚΥΡ 9:00-21:00
Γίνονται δεκτές πιστωτικές κάρτες Visa, MasterCard & Diners.

ΣΗΜΕΙΑ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ
•    ΓΕΡΜΑΝΟΣ & ΟΤΕSHOP σε όλο το δίκτυο καταστημάτων
•    IANOS στο κατάστημα οδού Σταδίου
•    ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ στα καταστήματα Πανεπιστημίου, Mall Μαρούσι, Κηφισιά, McArthurGlen