Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι ερμηνεύτρια λιτή, δωρική, με φωνή που σε τραντάζει. Την γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις ερμηνείες της στο τραγούδι «Μέλισσες» αλλά και το πρόσφατο «Διόδια». Τόσα χρόνια έχει κοινό που την ακολουθεί σταθερά, αλλά και σημαντικές συνεργασίες με τους Γιώργο Καζαντζή, Μιχάλη Νικολούδη, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη κ.ά. 

Μετά το πέρας των πολύ επιτυχημένων εμφανίσεων της το χειμώνα με τον Μανώλη Μητσιά και τον Μπάμπη Στόκα ταξιδεύει σε όλη τη Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσιάζοντας τη δική της οπτική για το καλό ελληνικό τραγούδι. Έτσι έρχεται και στο Χαμάμ ένα χώρο γνώριμο στην ίδια αλλά και σε όσους την ακολουθούν, η ατμοσφαιρικότητα του οποίου δημιουργεί ένα κλίμα μυσταγωγίας στο οποίο συμμετέχουν όλοι, θαμώνες και καλλιτέχνες.

Το ήθος και η ερμηνεία της Φωτεινής, αγγίζουν τον κόσμο μ ένα τρόπο πρωτοφανή: δεν έχει θαυμαστές και οπαδούς, όπως συμβαίνει με τα μουσικά είδωλα, έχει ακροατές γοητευμένους, που η φωνή της τους μεταμορφώνει όπως μεταμορφώνει και το κάθε τραγούδι. Το λαϊκό ηχόχρωμά της παραπέμπει στις μεγάλες γυναικείες φωνές του παρελθόντος που σπάνια συναντάμε πια.
Θα ακούσουμε τραγούδια από όλο το φάσμα της καλής ελληνικής μουσικής από έντεχνα και λαϊκά ως ρεμπέτικα μα φυσικά και τραγούδια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά με τίτλο Στάχτες σε στίχους Ελένης Φωτάκη και μουσική Μίνωα Μάτσα.

Μαζί της οι εξαίρετοι μουσικοί: Δημήτρης Μπαρτζώκας στην κιθάρα και το τραγούδι, ο Σπύρος Γκούμας στο μπουζούκι και ο Δημήτρης Τσιολχάς στο ακορντεόν.