Τυπογραφία, ζωγραφική, αφίσα, βιομηχανικό σχέδιο, ειδικά χαρτιά, καλλιγραφία, εικονογράφηση, infographics και βιβλία ντιζάιν, συνυπάρχουν στην έκθεση που θα φιλοξενηθεί για έναν ολόκληρο μήνα στο μουσείο Μπενάκη.

Την επέτειο των δύο χρόνων δημιουργικής πορείας του «Gr Design» γιορτάζουν με τη συμμετοχή τους στην έκθεση, σχεδιαστές από το ευρύ φάσμα της δημιουργίας και των ποικιλιών του ελληνικού ντιζάιν. Όπως ο «πρεσβευτής» του ελληνικού ντιζάιν Δημήτρης Αρβανίτης που παρουσιάζει τις αφίσες του, οι οποίες έγιναν μέρος της μόνιμης συλλογής του παρισινού «Musée des Arts Décoratifs».

Μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Κατζουράκης συμμετέχει με έργα του για εξώφυλλα του περιοδικού, η ομάδα We design παρουσιάζει τις εργασίες της συλλογής greecerevisited, τα Χαρτιά Περράκη μας υποδέχονται στην «Αποθήκη χάρτου», η Ένωση Γραφιστών συμμετέχει με επιλογές έργων της δράσης της, ο Γιάννης Κουρούδης επιλέγει αφίσες του για τη Λυρική, και ο Παναγιώτης Χαρατζόπουλος αποκαλύπτει «εμπειρίες Τυπογραφίας». Ακόμα, παρουσιάζονται οι νέες εκδόσεις του «gramma» και τα βιβλία του Δημήτρη Αρβανίτη «Στιγμιαίο Ντιζάιν», του Πάνου Κωνσταντόπουλου «Infographics» και του Κώστα Θεοχάρη «Αθήνα, η ζωή στους δρόμους».

Η έκθεση εγκαινιάστηκε με την απονομή των βραβείων των «Αγώνων Νέων Σχεδιαστών», που διοργανώθηκαν με μεγάλη συμμετοχή, για δεύτερη συνεχή χρονιά, από το περιοδικό «Gr Design» και τελούν υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ). Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά νέους δημιουργούς από 21 έως 33 ετών που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στον κλάδο της οπτικής επικοινωνίας αλλά και σπουδαστές. Τα έργα που διακρίθηκαν θα εκτεθούν στο Μουσείο Μπενάκη για 15 ημέρες και θα υπάρξει σχετικό αφιέρωμα στο νέο τεύχος του περιοδικού.

Η έκθεση «Gr Design Δράσεις» θα διαρκέσει έως τις 17 Μαΐου.