Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου

Η Φωτεινή Βελεσιώτου έρχεται την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», για μία παράσταση-αφιέρωμα στο Ρεμπέτικο τραγούδι.

Μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν τα πιο ωραία λαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια μας. Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ και άλλες που δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης , ο Βαμβακάρης , ο Παπαϊωάννου και άλλοι, ερμήνευσαν τραγούδια που ακούγονται μέχρι σήμερα.

«Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα», «Σαν απόκληρος γυρίζω», «Απ’ της Ζέας το λιμάνι», «Απόψε στις ακρογιαλιές», «Μη μου ξαναφύγεις πια», «Ξημερώνει και βραδιάζει», «Συννεφιασμένη Κυριακή» και άλλα πολλά υπέροχα τραγούδια θα ακούσουμε σε αυτό το αφιέρωμα τιμής και μνήμης στις θρυλικές ερμηνεύτριες του Ρεμπέτικου και στους δημιουργούς του.

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Ανατολή Μαργιόλα που γνωρίσαμε μέσα από τις επιλεκτικές συνεργασίες της αλλά και μέσα από δύο υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές παραγωγές το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκησε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και τον ΝΟΤΙΑ του Τάσου Μπουλμέτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα, αλλά και οι μουσικοί:

Γιώργος Καραμφίλλης: Μπουζούκι
Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα
Διονύσης

Πληροφορίες:
Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017
Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη»
Έναρξη: 21.00

Comments are closed.