Η μουσική παράσταση «Καινούργιο κόκκινο» με τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Ιωάννη Παπζήση στο Θέατρο “Τζένη Καρέζη”

Σκηνοθεσία
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του κύκλου παραστάσεων «Μαουτχάουζεν», «Μίκης Θεοδωράκης-Ποιος τη Ζωή μου» και «Θάνος Μικρούτσικος-Νίκος Καββαδίας: Ταξίδι στο Σταυρό του Νότου», ο Θέμης Μουμουλίδης εγκαινιάζει με το «Καινούργιο κόκκινο» μια δεύτερη τριλογία, αφιερωμένη σε τρία εμβληματικά ζευγάρια: Τζένη-Μακήθ, Καρυωτάκης – Πολυδούρη, Ρωμαίος και Ιουλιέτα.

Η Ρίτα Αντωνοπούλου, συναντιέται έξι χρόνια μετά το πολιτικό καμπαρέ «Βερολίνο-Παρίσι» με τον Θέμη Μουμουλίδη, σε ένα νέο εγχείρημα. Υποδύεται την Τζένη και ερμηνεύει με τον μοναδικό της τρόπο μερικά από τα σημαντικότερα, ελληνικά και ξένα, τραγούδια του 20ου αιώνα.
Ο Ιωάννης Παπαζήσης, στο ρόλο του Μακήθ, ενός από τους πιο εμβληματικούς ήρωες του παγκόσμιου θεάτρου.

Στο «Καινούργιο κόκκινο» η θρυλική Τζένη των Πειρατών και ο περιβόητος ληστής Μακήθ, αυτονομούνται από το έργο που τους γέννησε, την «Όπερα της Πεντάρας», και ξεδιπλώνουν την δική τους ερωτική ιστορία μέσα από μουσικές και τραγούδια που σημάδεψαν τον 20ο αιώνα, με φόντο την Ευρώπη της εποχής των άκρων.

Η Τζένη ξετυλίγει το νήμα της αφήγησης. Η γνωριμία της με τον Μακήθ, τον διαβόητο αρχηγό του υποκόσμου. Ο μεγάλος έρωτας, που εκφυλίζεται σε αλληλοσπαραγμό. Η προδοσία. Ο Μακήθ οδηγείται στην κρεμάλα. Ξεπεσμένη πια, σ’ ένα ελεεινό καταγώγιο του λιμανιού, η Τζένη, μέσα από ένα ζοφερό προφητικό όνειρο, οραματίζεται τη λύτρωσή της! Ένα καράβι «με πενήντα κανόνια», μπαίνει στο λιμάνι, γκρεμίζει τα πάντα και παίρνει την Τζένη μακριά, σ’ έναν άλλο κόσμο.

Η ορχήστρα, με επικεφαλής τον ΓιώργοΠαπαχριστούδηστο πιάνο, αναδεικνύει μουσικές και τραγούδια που έχουν σφραγίσει μια εποχή, μέσα από ένα διαφορετικό ηχόχρωμα. Μαζί του η Βασιλική Μαζαράκη [βιολί] και η Ιωάννα Πάλλα [ ακορντεόν ].

«Καινούργιο κόκκινο»

Κείμενο - Σκηνοθεσία
ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Επιμέλεια σκηνικού χώρου - Κοστούμια
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΟΚΚΟΡΟΥ
Ενορχήστρωση
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ
Χορογραφίες
ΑΝΝΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ
Σχεδιασμός ήχου
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτισμοί
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΜΠΑΣ
Video
ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΜΟΥΡΗΣ
Φωτογραφίες
ΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ
Διεύθυνση Παραγωγής
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Επικοινωνία
ΕΙΡΗΝΗ ΛΑΓΟΥΡΟΥ
Παραγωγή
5η Εποχή Τέχνης

Παίζουν και τραγουδούν:
ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ

Παίζουν οι μουσικοί:
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΥΔΗΣ – πιάνο
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΖΑΡΑΚΗ – βιολί
ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΛΛΑ – ακορντεόν

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 22 Ιανουαρίου κάθε Δευτέρα και Τρίτη, ώρα 21:00

Comments are closed.