3 & 4 Ιουλίου στο Ηρώδειο

Το μιούζικαλ φαινόμενο που έχει καθηλώσει το κοινό για 45 χρόνια σε όλο τον κόσμο, έρχεται φέτος στην Αθήνα για δύο μοναδικές μουσικές παραστάσεις, στις 3 & 4 Ιουλίου. Θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Ηρωδείου (στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015) σε μια υπερπαραγωγή με περισσότερους από 100 συντελεστές επί σκηνής!

Στον ρόλο του Ιησού θα είναι ο Ben Forster που είχε και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην παγκόσμια περιοδεία του 2012 στην εκδοχή του Jesus Christ Superstar - Arena Tour. Την Μαρία Μαγδαληνή θα ενσαρκώσει η μοναδική και πολυαγαπημένη στο Ελληνικό κοινό Deborah Myers και στο ρόλο του Ιούδα θα βρίσκεται ο Ian Virgo μαζί με ένα ολόκληρο cast από την θεατρική σκηνή του Λονδίνου, την συνοδεία χορωδίας αλλά και συμφωνικής ορχήστρας υπό τη διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Robert Purvis.

Το Jesus Christ Superstar είναι το πρώτο μιούζικαλ στο οποίο συναντήθηκαν δύο από τους σημαντικότερους δημιουργούς - θρύλους του παγκόσμιου μουσικού θεάτρου, ο Andrew Lloyd Webber (Phantom of the Opera, Cats, Evita) και ο Tim Rice (Evita, The Lion King, Aladdin, Aida). Ανέβηκε για πρώτη φορά στο Mark Hellinger Theatre του Broadway στις 12 Οκτωβρίου 1971. Στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στο West End. Έως και το 1980, μετά από 3.358 παραστάσεις αναδείχθηκε το μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία του West End με έσοδα πάνω από 12 εκατομμύρια δολάρια και κατέχει ακόμη την 5η θέση ως το μακροβιότερο μιούζικαλ στην ιστορία, με τα συνολικά του έσοδα να ξεπερνάνε τα 205 εκατομμύρια δολάρια.
 
Το 1992, μια συναυλιακή εκδοχή από την Αυστραλία, η οποία έκανε μια σειρά εμφανίσεων σε μεγάλα θέατρα έσπασε τα ταμεία, προσελκύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές. Το soundtrack βρέθηκε στην κορυφή του αμερικάνικου chart τρεις φορές. Το 1996, το Jesus Christ Superstar ”άνοιξε” ξανά το Lyceum Theatre στο West End του Λονδίνου, όπου και παρέμεινε για δύο χρόνια προτού ξεκινήσει τη μεγάλη περιοδεία του σε θέατρα της βρετανικής επικράτειας.