Με αφορμή τον διεθνή εορτασμό για τα ενενήντα χρόνια του διάσημου Γάλλου συνθέτη Pierre Boulez, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ωδείο Αθηνών και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης συνδιοργανώνουν στην Αθήνα τρεις συναυλίες σύγχρονης μουσικής με το «Σύνολο Φεστιβάλ Ιονίων», γνωστό μέχρι σήμερα ως «Σύνολο Φεστιβάλ των Παξών».
Μετά την πρώτη συναυλία, που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στις 11 Ιανουαρίου 2015 με την πανελλήνια πρώτη πλήρη παρουσίαση του εμβληματικού έργου του Pierre Boulez Le marteau sans maître, ακολουθεί στις 17 Φεβρουαρίου συναυλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με έργα Γάλλων συνθετών του 20ού και του 21ου αιώνα, υπό τη διεύθυνση του διάσημου Γάλλου αρχιμουσικού Pierre-André Valade. Το πρόγραμμα της συναυλίας περιλαμβάνει το Talea του Gérard Grisey, τα Πέντε τραγούδια του Gérard Pesson και το Pop-art του Régis Campo, συνθέσεις που δείχνουν διαφορετικούς δρόμους μουσικής έκφρασης στη Γαλλία τα τελευταία 40 χρόνια, με κοινά στοιχεία την πολυμορφία αλλά και την ευρεία χρήση των οργάνων από τον εκάστοτε δημιουργό, πάντοτε όμως με διαφορετικό στόχο. Στη συναυλία θα παιχτεί και η μινιατούρα του Pierre Boulez Improvisé -pour le Dr. K., ένα έργο φόρος τιμής στον εκδότη Alfred Kalmus, καθώς και το αριστούργημα του ιμπρεσιονιστή Maurice Ravel, Τα τρία ποιήματα του Mallarmé, ένα έργο που αγαπά ιδιαίτερα ο Boulez, ο οποίος και το έχει διευθύνει επανειλημμένα στην καριέρα του.
Πριν από τη συναυλία θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης: «Από τον Camille Saint-Saëns στον Pierre Boulez. Εκατό χρόνια γαλλικής μουσικής παρουσίας στην Ελλάδα», με αναπαραγωγές αρχειακού υλικού από τα αρχεία του Ωδείου Αθηνών και του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, μια έκθεση που εικονογραφεί την γαλλική μουσική παρουσία στην Ελλάδα από το 1920 μέχρι τις μέρες μας.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 17 Φεβρουαρίου στις 19.30 πριν τη συναυλία που θα ξεκινήσει στις 20.30. Γενική είσοδος 10 ευρώ (5 ευρώ φοιτητικό).

Ώρα έναρξης 20.30
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (φοιτητικό 5 ευρώ)