Στις 15 Μαρτίου, η τρίτη από τις «Κυριακές στην Τεχνόπολη» καλωσορίζει τα παιδιά, με πρωτότυπες διαδραστικές δράσεις, στον μαγικό κόσμο της επιστήμης, ενόψει του               2ου Athens Science Festival, που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από τις 17  έως τις 22 Μαρτίου!

 

Το πρόγραμμα της Κυριακής ξεκινάει στις  10.30 το πρωί στο INNOVATHENS, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, με δύο εργαστήρια για τον προγραμματισμό και την επιστήμη από την ομάδα Girls Go Coding. Στις 11.00, στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι», ακολουθούν εργαστήρια και πειράματα από το Μουσείο Πειραμάτων, ενώ στις 13.00, στις «Δεξαμενές Καθαρισμού» η ομάδα Θεατρόνιο παρουσιάζει την παράσταση  «Θέμα Χημείας» του Γιάννη Γουλέ. 

Επιπλέον, στις 12.30, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν ξενάγηση στους χώρους του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου για οικογένειες και μεμονωμένους επισκέπτες.  

 

Συγκεκριμένα:

Προγραμματισμός και επιστήμη από την ομάδα GirlsGoCoding στο INNOVATHENS

Νομίζεις ότι ο προγραμματισμός είναι βαρετός, γεμάτος μαθηματικά και περίεργα σύμβολα; Εντάξει, δεν έχεις και πολύ άδικο, αλλά τα Girls Go Coding είναι εδώ για να ταξιδέψουν μαζί σου στη δημιουργική πλευρά του!

 

Οι «Κυριακές στην Τεχνόπολη» γεμίζουν τους υπολογιστές του Innovathens με χρώμα, κίνηση και επιστήμη, με τη βοήθεια των ηρωίδων της Disney και των επιστημονικών καινοτομιών του Athens Science Festival.

 

Η Anna και η Elsa ζωγραφίζουν με τον κώδικά σου

Έναρξη: 10.30

Η πρώτη μου web σελίδα : μια αφίσα για την επιστήμη

Έναρξη: 11.30

Εργαστήρια από το Μουσείο Πειραμάτων στην αίθουσα «Παλαιοί Φούρνοι»

Εργαστήριο: «Μαγική Χημεία»

Έναρξη : 11.00

Εργαστήριο: «Ήρθε πάλι Κυριακή, παίζω με τη Φυσική»

Έναρξη : 11.00

Ξενάγηση στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Έναρξη : 12.30

«Θέμα Χημείας» του Γιάννη Γουλέ, από την ομάδα Θεατρόνιο στην αίθουσα «Δεξαμενές Καθαρισμού»

Έναρξη : 13.00

 

Η είσοδος σε όλες τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Κρατήσεις: 210 34.67.322 (Δευτέρα – Παρασκευή: 10.00 – 17.00

 «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3453548