Το μιούζικαλ που βασίστηκε στο Ημέρωμα της στρίγγλας του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία των Γιώργου Πέτρου και Πάρι Μέξη, επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Αφού ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, το μιούζικαλ «Kiss me, Kate», που βασίστηκε στο «Ημέρωμα της στρίγγλας» του Σαίξπηρ, επιστρέφει για πέντε παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Γιώργος Πέτρου παρουσιάζει την αριστοτεχνική ενορχήστρωση του Robert Russell Bennet   από το 1948. Μαζί με τον Πάρι Μέξη δημιούργησαν έναν κόσμο που «που ζει, ανασαίνει και χορεύει μπρος και πίσω από τη θεατρική σκηνή και κινείται με ευκολία ανάμεσα στην όπερα, την οπερέτα, το μπαλέτο, την τζαζ, τον συμφωνικό ήχο, αλλά και την αβανγκάρντ της δεκαετίας του 1940, κλείνοντας το μάτι στον Στραβίνσκι».

Υπό την καθοδήγηση του John Todd, η Καμεράτα δίνει στους ηθοποιούς το ρυθμό αυτού του αμερικανικού μιούζικαλ για να κινηθούν ανάμεσα στους δύο κόσμους που έπλασε με τα σκηνικά της η Αλεξία Θεοδωράκη, ένα σύγχρονο, funky backstage και μια νοσταλγική Ιταλία του 1950 στη θέση της σαιξπηρικής Πάδοβας.

Η Καιτούλα, ο Πετρούκιος, η Μπιάνκα και ο Λουκέντιος του Σαίξπηρ, η Lilly Vanessi, ο Fred Graham, η Lois Lane και ο Bill Calhoun του Cole Porte ζωντανεύουν από δοκιμασμένους για το ταλέντο τους και πολύ αγαπητούς στο κοινό ηθοποιούς και τραγουδιστές: Ειρήνη Καράγιαννη, Χάρης Ανδριανός, Νάντια Κοντογεώργη, Χάρης Ρώμας, Κώστας Βουτσάς, Ιάσονας Μανδηλάς, Παύλος Μαρόπουλος, Δημήτρης Ναλμπάντης.

Χορεύουν: Μιμή Αντωνάκη, Αυγή Παναγιωτοπούλου, Αντώνης Στρούζας, Γιάννης Labner.

Συμμετέχει φωνητικό σύνολο με διακεκριμένους λυρικούς καλλιτέχνες: Ελένη Σταμίδου, Αναστασία Κότσαλη, Βάγια Κωφού, Λητώ Μεσσήνη, Πένυ Δεληγιάννη, Μαριλένα Χρυσοχοΐδη, Κώστας Ζαμπούνης, Βαγγέλης Αγγελάκης, Τίμος Σιρλατζής, Γιάννης Φίλιας, Σωτήρης Τριάντης, Μιχάλης Ψύρρας.

4, 7, 9, 10 και 11 Οκτωβρίου, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Τιμές εισιτηρίων: 11 € (Ζώνη Γ΄), 28 € (Ζώνη Β΄), 20 € (Ζώνη Α΄), 40 € (Διακεκριμένη Ζώνη)

Ειδικές τιμές: 6,50 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ), 8,50 € (Πολύτεκνοι, 65+)

Πληροφορίες για το κοινό: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα: www.megaron.gr