Βρισκόμαστε μόλις λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του album με τίτλο "ΔΙΑΣΚΕΥΕΣ". Ένας δίσκος με 10 από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια του Μίμη Πλέσσα καθώς και 3 καινούργια που δισκογραφούνται για πρώτη φορά. Ερμηνευτής, ενορχηστρωτής και υπεύθυνος για τις ιδιαίτερες διασκευές των τραγουδιών, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου. Ο κορυφαίος συνθέτης και ο ταλαντούχος ερμηνευτής-ενορχηστρωτής, λίγο πριν αναχωρήσουν για την καλοκαιρινή τους περιοδεία συναυλιών σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εμφανιστούν μόνο για δύο ξεχωριστές βραδιές στην ΣΦΙΓΓΑ, τα Σάββατα 7 & 14 Μαΐου.

Γνωστή και αγαπημένη, η μουσική παρακαταθήκη του Μίμη Πλέσσα παραμένει διαχρονική και σύγχρονη έως τις μέρες μας. Στις σπάνιες πλέον ευκαιρίες που έχουμε να τον δούμε και να τον ακούσουμε από κοντά να αγγίζει τα πλήκτρα του πιάνου με τον μοναδικό και μαγευτικό του τρόπο, όλοι μας θυμόμαστε, αισθανόμαστε, σιγοτραγουδάμε και ταξιδεύουμε μελωδικά.

Στον ζεστό και εναλλακτικό χώρο της ΣΦΙΓΓΑΣ, θα απολαύσουμε έναν διαφορετικό και ανανεωμένο Μίμη Πλέσσα, σε ένα ρεσιτάλ ενορχηστρωμένο και ερμηνευμένο από τον Μαυρίκιο Μαυρικίου, ο οποίος μαζί με την ορχήστρα του, την «Ορχήστρα των Αισθήσεων», θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια.

Ο Μαυρίκιος, εμπνευσμένος από το έργο του μεγάλου δημιουργού, θα καταθέσει με σεβασμό αλλά και αυτοπεποίθηση την προσωπική του μουσική σφραγίδα σε συνθέσεις που του εμπιστεύτηκε ο Μίμης Πλέσσας για να τις μεταφέρει στον χωροχρόνο, καθώς ο ίδιος θα τον συνοδεύσει στο πιάνο, σε δύο μοναδικά ρεσιτάλ αφιερωμένα στην ποιοτική μουσική.

Τα ηχοχρώματα από πιάνο, φλάουτο, σαξόφωνο, κιθάρα, μπουζούκι, κοντραμπάσο και drums αλλά και οι διασκευές με τις jazz, classic και ethnic πινελιές και αποχρώσεις, θα συντελέσουν στην αρμονική συνύπαρξη και τον διάλογο μεταξύ του μουσικού παρελθόντος και του παρόντος, αποδεικνύοντας την μεγαλοσύνη της μουσικής τέχνης.

Συνθέσεις - Πιάνο : Μίμης Πλέσσας

Ερμηνεία - Ενορχηστρώσεις - Διασκευές: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Συνοδεύει η "Ορχήστρα των Αισθήσεων":

Πλήκτρα: Μαυρίκιος Μαυρικίου

Φλάουτο: Κωνσταντίνα Ρούσσου

Σαξόφωνο: Φοίβος Μποζάς

Κιθάρα-Μπουζούκι: Γιώργος Ντινάκος

Κοντραμπάσο: Λουκάς Κερκύρας

Drums: Αλέξανδρος Κούρος

 

Τοποθεσία: Μουσική Σκηνή ΣΦΙΓΓΑ,

Ακαδημίας & Ζωοδόχου Πηγής (Κιάφας 13), Αθήνα

 

Ημερομηνία: Σάββατα 7 & 14 Μαίου 2016 & ώρα 22:30

Διάρκεια παράστασης: Δυόμιση ώρες (με διάλλειμα)

 

Κρατήσεις- πληροφορίες:  

Μουσική Σκηνή ΣΦΙΓΓΑ, τηλ. 2114096149 & 6987844845

Προπώληση: www.viva.gr