Ο «Μικρός πρίγκιπας» παίρνει στην αγκαλιά του τη «Μαύρη γάτα», διαβαίνει τη «Μυστική είσοδο», γλιστρά στο «Γιαουρτοπόταμο» της Λιλιπούπολης, συναντά «Το καρδερινάκι» και, τραγουδώντας «Το εμβατήριο του δόκτορα», περνά μια υπέροχη «Βραδιά στο Πόρτο Λίλι».

Κι όμως, δεν είναι η αρχή ενός παραμυθιού. Είναι απλώς μερικοί από τους τίτλους των τραγουδιών και για παιδιά του Νίκου Κυπουργού που θα ακουστούν στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου (ώρα έναρξης 11:30), στη συναυλία που εγκαινιάζει τον Κύκλο Ημέρες ποίησης. Η συναυλία αυτή εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Κυριακή πρωί στο Μέγαρο-Το Μέγαρο των παιδιών (Συναυλίες για όλη την οικογένεια).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορχηστρικά αποσπάσματα και τραγούδια από τη μουσική για τη ραδιοφωνική εκπομπή «Εδώ Λιλιπούπολη» σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή, από τη συλλογή «Τα μυστικά του κήπου» και κάποια διάσπαρτα σε στίχους Μιχάλη Γκανά, Σταμάτη Δαγδελένη, Αγαθής Δημητρούκα, Κώστα Καρτελιά, Λένας Κιτσοπούλου, Τζένης Μαστοράκη, Δημήτρη Μαυρίκιου, Θωμά Μοσχόπουλου, Λίνας Νικολακοπούλου, Νίκου Κυπουργού, κ.ά.

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (ειδική τιμή για φοιτητές, παιδιά και νέους έως 25 ετών, και για έναν συνοδό παιδιών έως 15 ετών)

Γενική είσοδος: 14 €

Έναρξη προπώλησης: Δευτέρα 9 Μαρτίου (για το υπόλοιπο κοινό)