Η παράσταση που θα έχει τίτλο Harry Potter and the Cursed Child (Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί) θα ανέβει σε θέατρο του Γουέστ Εντ στο Λονδίνο.

Η δημιουργός του μαθητευόμενου μάγου, Τζ.Κ.Ρόουλινγκ συνεργάζεται με τον συγγραφέα Τζακ Θορν και τον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι (που κέρδισε βραβείο για το Once).

Η ίδια η Ρόουλινγκ αρκέστηκε να πει ότι το έργο δεν είναι πρίκουελ, δηλαδή δεν είναι μια ιστορία που έρχεται πριν από τις περιπέτειες του Χάρι που έχουμε διαβάσει.

«Θα πω μια νέα ιστορία» έγραψε η Ρόουλινγκ, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. «Δεν θέλω να πω πολλά παραπάνω, γιατί δεν θέλω να σας το χαλάσω, αλλά θα είναι ένα πραγματικό δώρο για τους θαυμαστές» πρόσθεσε η συγγραφέας.

Αρχικά, πληροφορίες ήθελαν το θεατρικό να εξερευνά τα πρώτα χρόνια της ζωής του Χάρι ή των γονιών του, Τζέιμς και Λίλι Πότερ.

Ερωτηθείσα γιατί το Harry Potter and the Cursed Child δεν γίνεται καινούριο βιβλίο, η Τζόαν Ρόουλινγκ έγραψε: «Είμαι αισιόδοξη ότι όταν οι θεατές δουν το θεατρικό θα συμφωνήσουν ότι είναι το μοναδικό σωστό μέσο για την ιστορία».