Τη Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, τριακόσιοι χορωδοί απ' όλη την Ελλάδα, συνοδεία συμφωνικής μαντολινάτας, θα αποδώσουν μερικά από τα αριστουργηματικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη σε ένα αφιέρωμα στο χορωδιακό Θεοδωράκη, με τίτλο «Όλη η Ελλάδα για τον Μίκη».

Η συναυλία πραγματοποιείται έπειτα από επιθυμία του ίδιου του συνθέτη και υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και θα παρουσιαστεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η παράσταση περιλαμβάνει περίπου 30 τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από το διακεκριμένο μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο.

Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο βραβευμένος συγγραφέας και ποιητής Γιώργος Μπλάνας, ενώ τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει αναλάβει η Σοφία Σπυράτου.

Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Μίλτος Πασχαλίδης και οι λυρικοί καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Μπάμπης Βελισσάριος και Παντελής Κοντός.

Το πρόγραμμα της συναυλίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, 'Αξιον Εστί, Επιφάνεια, Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων.

Ακολουθεί σημείωμα του Μίκη Θεοδωράκη:

«Η χορωδιακή παρουσίαση των τραγουδιών μου αποτελεί για μένα πηγή μεγάλης χαράς και συγκίνησης. Για το λόγο αυτόν, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, κατ' αρχήν στον άξιο συνεργάτη και φίλο κ.Μπαρμπάτη, που με τόση αγάπη, ταλέντο και μουσική αρτιότητα ανέλαβε και έφερε σε αίσιο πέρας αυτόν τον άθλο. Επίσης, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα μέλη των χορωδιών, τους τραγουδιστές, ηθοποιούς και σκηνοθέτες αυτής της από κάθε άποψη μοναδικής παράστασης, καθώς και σ' όλους εκείνους που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην πραγματοποίησή της».

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Φεβρουαρίου

Ώρα έναρξης: 20.30

Τηλέφωνο: 210 72 82 000