Κορυφαίοι ειδικοί της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας θα λάβουν μέρος στη συζήτηση «Ολοκαύτωμα και μνήμη» που θα πραγματοποιηθεί στο ΜΜΑ, την Τρίτη 3 Μαρτίου (ώρα έναρξης: 19.00), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος η Annette Wieviorka [Αννέτ Βιβιορκά], ιστορικός και Ομότιμη Διευθύντρια Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας, ο Μark Weitzman [Μαρκ Βάιτσμαν], Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του Simon Wiesenthal Center (Ηνωμένες Πολιτείες) και Πρόεδρος της Επιτροπής για την Άρνηση του Ολοκαυτώματος και τον Αντισημιτισμό της Διεθνούς Συμμαχίας για την Ανάμνηση του Ολοκαυτώματος [International Holocaust Remembrance Alliance-IHRA], καθώς και η Οντέτ Βαρών-Βασάρ, ιστορικός, Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Συντονίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης Πρόεδρος του Eφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. H εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος, το οποίο ιδρύθηκε το 1977 με στόχο την παρουσίαση της ζωντανής εικόνας της εβραϊκής ζωής και παράδοσης που υπάρχει εδώ και 2300 χρόνια στην Ελλάδα, ενώ ασχολείται συστηματικά με τη μνήμη και την εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα στη χώρα μας.

Η συζήτηση θα γίνει στα ελληνικά και στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση. Η είσοδος είναι ελεύθερη (με δελτία προτεραιότητας). Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 17:30.