Η εμβληματική όπερα "Λόενγκριν" του Ρίχαρντ Βάγκνερ, έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 27 Ιανουαρίου 2017 και για πέντε μόνο παραστάσεις.

Πρόκειται για μια νέα παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, προερχόμενη από την Εθνική Όπερα της Ουαλίας και το Θέατρο Βιέλκι - Εθνική Όπερα Πολωνίας, σε ένα έργο-ορόσημο της μουσικής ιστορίας, από τα σημαντικότερα του συνθέτη.

Την Ορχήστρα και τη Χορωδία της ΕΛΣ διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ, Μύρων Μιχαηλίδης, ενώ τη σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια υπογράφει ο πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης και σκηνογράφος Άντονυ ΜακΝτόναλντ.

Ο Λόενγκριν, μία από τις σημαντικότερες όπερες του Ρίχαρντ Βάγκνερ, σηματοδοτεί τη μετάβαση από τις όπερες της πρώτης περιόδου στα μουσικά δράματα της ωριμότητας του συνθέτη. Η υπόθεση ενέπνευσε στον Βάγκνερ ορισμένες από τις ωραιότερες μουσικές σελίδες, αλλά και κάποιες από τις πιο γνωστές, όπως το περίφημο «γαμήλιο εμβατήριο» στην αρχή της Γ’ Πράξης

Συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ερμηνεύουν :

Πήτερ Ουεντ, Γιολάνα Φογκάσοβα, Γιούλια Ισάεφ, Δημήτρης Πλατανιάς, Βαλεντίν Βασίλιου, Μαρτίνα Ντίκε, Τζούλια Σουγλάκου, Τάσος Αποστόλου, Πέτρος Μαγουλάς, Διονύσης Σούρμπης, Δημήτρης Κασιούμης.

 

ΠΡΕΜΙΕΡΑ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017
27, 29 Ιανουαρίου 2017
1, 3, 5 Φεβρουαρίου 2017

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ώρα έναρξης: 18.30

 

Πληροφορίες :

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη

Tηλέφωνο : 210 72 82 333