Αντλώντας υλικό από τη ζωή και το έργο της κορυφαίας ρωσίδας ποιήτριας, η ομάδα Unison παρουσιάζει την παράσταση Μαρίνα Τσβετάγιεβα.

 Με οδηγό τα επεισόδια της πολυτάραχης ζωής της, τα γράμματά της, τις εξομολογήσεις και τις σκέψεις της, η ομάδα Unison συνθέτει το πορτραίτο αυτής της ανήσυχης και πολύπλευρης προσωπικότητας. Μέσα από μια πολλαπλή αφήγηση, μια αποσπασματική γραφή αντίστοιχη της γλώσσας της Τσβετάγιεβα, οι ηθοποιοί αναπαριστούν τα πιο κρίσιμα στάδια της ζωής της φωτίζοντας τις διαφορετικές της ιδιότητες: ποιήτρια, ερωμένη, μητέρα, εξόριστη, νοικοκυρά, αυτόχειρας.

Η Μαρίνα Τσβετάγιεβα (Marina Tsvetaeva) γεννήθηκε στης 8 Οκτωβρίου του 1892 στη Μόσχα. Συγγραφέας και ποιήτρια, μετριοπαθώς πολέμια της ρωσικής επανάστασης, έζησε εξόριστη στο Βερολίνο, την Πράγα και το Παρίσι. Το έργο της χαρακτηρίζεται από μια αίσθηση διαρκούς αναχώρησης, αποτέλεσμα των αλλεπάλληλων μεταναστεύσεων, της απότομης μετάβασης από την αριστοκρατική ευμάρεια των παιδικών της χρόνων στην ανέχεια της ενήλικης ζωής, της διευρυμένης υπερμοντέρνας σεξουαλικότητας της.

 

Δραματουργία: ομάδα Unison (Θάλεια Δημητροπούλου, Έλλη Καρυπίδου, Ρεγγίνα Μανδηλάρη, Χρύσα Μαρκατά), Σύνθεση κειμένου: Χρύσα Μαρκατά, Σκηνικά-κουστούμια: Εύα Γουλάκου, Επιμέλεια κίνησης: Μαρία Φουντούλη, Φωτισμοί: Ανδριάννα Δακανάλη, Σχεδιασμός αφίσας: Δάφνη Σγούρου, Υπεύθυνη επικοινωνίας: Μαριάννα Χριστοφή, Trailer: Shoot the band, Μουσική trailer: Εύη Νάκου, Φωτογραφίες: Γιώργος Χαριτάκης, Αντώνης Κάππα, Δημήτρης Σακαλάκης

 Το Trail της παράστασης http://vimeo.com/100718149

Ημέρες παραστάσεων: 26,27/11 και 3,4,10,11,17,18/12
Ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 22.00, Πέμπτη 21.00

Τιμή εισιτηρίου: 10, 5 € 
Τηλ. Κρατήσεων: 6943758894
Τηλ. Επικοινωνίας: 6944276307

 

Fabrica Athens - www.fabricaathens.gr

Μεγάλου Αλεξάνδρου & Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός

 

Πάροχος περιεχομένου: www.musicpaper.gr