Επετειακή έκθεση με 30 συλλεκτικά κόμικς διοργανώνει η Athens Comics Library, σε συνεργασία με το Βελγικό Κέντρο Κόμικς το οποίο γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 25 ετών επιτυχημένης και αδιάκοπης λειτουργίας. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 21 Νοεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στο Athens Comics Library. 

Το Βελγικό Κέντρο Κόμικς 
γιορτάζει την επέτειό του με μια πανευρωπαϊκή περιοδεία με στάσεις επίδειξης των έργων του και στην Ελλάδα. Το πολιτιστικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του οποίου διοργανώνονται οι εκθέσεις ονομάζεται «Things from Belgium».

Στην έκθεση παρουσιάζονται αυθεντικές σελίδες που αποτελούν μέρος των σημαντικότερων ευρωπαϊκών κόμικς της τελευταίας εκατονταετίας. 

Καθεμία από αυτές τις σελίδες είναι μοναδική, αποτελώντας είτε κομμάτι μιας συλλογικής δουλειάς που αντανακλά τη φαντασία μιας χώρας ή την κουλτούρα της, όπως η σειρά «Zig et Puce», ο Τεν-Τεν ή ο Αστερίξ, είτε είναι ολοκληρωμένη δουλειά κάποιου συγκεκριμένου δημιουργού.

Τα 30 συλλεκτικά κόμικς που έχουν φιλοτεχνηθεί από καλλιτέχνες, φίλους του Βελγικού Κέντρου Κόμικς, από το 1989 –έτος ίδρυσης του Βελγικού Κέντρου- ως σήμερα, παρουσιάστηκαν ήδη σε πόλεις της Ελλάδας, όπως η Κέρκυρα, η Πάτρα, η Ρόδος, τα Ιωάννινα, η Θεσσαλονίκη, η Μυτιλήνη και το Ηράκλειο.


Πηγή: http://www.skai.gr/