Μία εικαστική παρέμβαση με την συμμετοχή όλων.

Τον τίτλο Solidus επέλεξε για την εικαστική της παρέμβαση, στο πλαίσιο των Αισχυλείων 2016 η εικαστικός Θεοδώρα Κώτση – Φελίτσι. Η κατασκευή πραγματοποιείται στην πλατεία Νεολαίας, μπροστά από το κτίριο του 1ου – 3ου Γυμνασίων της πόλης της Ελευσίνας, με τη συμμετοχή των κατοίκων της πόλης από τις 15-20 Οκτωβρίου.

 Η σιδηροκατασκευή που θα σχηματίζει τη λέξη solidus,και που θα γεμίσει με πέτρες έχει την πρόθεση να αναδείξει την καταγωγή της λέξης αλληλεγγύη ( solidarity) από την ύλη (solidus). Τα υλικά της εικαστικής παρέμβασης είναι στενά δεμένα με την σύγχρονη βιομηχανική ιστορία της πόλης και της γης της Ελευσίνας.  

Οι εικαστικές παρεμβάσεις θα πραγματοποιηθούν πιο συγκεκριμένα ως εξής:

Τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 17:00 θα φιλοξενηθεί ο Σύλλογος  Εθελοντών Θριασίου Πεδίου

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου (από 10:30 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι) στο προαύλιο του 1ου & 3ου Γυμνάσιου Ελευσίνας θα γίνουν δρώμενα και στη συνέχεια οι μαθητές θα τοποθετήσουν στην κατασκευή της πράσινης πλατείας τη δική τους πέτρα.

Από τις 19 Οκτωβρίου και για όλη την εβδομάδα μαθητές του Λυκείου Ελευσίνας θα ζωγραφίσουν με έργα δικής τους έμπνευσης τη βάση της κατασκευής

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου από τις 1:30 έως τις 17:00 θα πάρουν μέρος στην κατασκευή της παρέμβασης παιδιά και μεγάλοι που φιλοξενούνται στον καταυλισμό των προσφύγων

Από τις 15 έως τις 20 Οκτωβρίου οι πολίτες της Ελευσίνας τοποθετούν την πέτρα τους, στην οποία θα μπορούν να γράψουν κάποιο σημείωμα ή αφιέρωση.

Τα επίσημα εγκαίνια της παρέμβασης θα γίνουν το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 11.00 π.μ. με τη συνοδεία μουσικής από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ελευσίνας και χορευτικών εκδηλώσεων.