Ο Σταυρός Σιόλας και η Ηρώ Σαΐα, δυο φωνές με έντονα προσωπικό στίγμα, ενώνουν τις δυνάμεις τους σε ένα πρόγραμμα που αντλεί την έμπνευση του από τις ρίζες της μουσικής μας παράδοσης και φτάνει μέχρι την σύγχρονη ελληνική τραγουδοποϊία και φυσικά την προσωπική τους δισκογραφία.
Η Ηρώ Σαΐα ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι μέσα από την Σπείρα-Σπείρα του Σταμάτη Κραουνάκη για να διαγράψει σύντομα την δική της πορεία με σημαντικές συνεργασίες. Αποκορύφωμα αυτή των τελευταίων ετών δίπλα στον Στ.Ξαρχάκο (Αφιέρωμα στον M.Χατζιδάκι, Αμάν Αμήν,αφιέρωμα στην Μελίνα, Νυν και αεί Τσιτσάνης, Μάνα μου Ελλάς).

Ο πρώτος προσωπικός δίσκος ήταν το 2010 μια ζωντανή ηχογράφηση της παράστασης Γυναίκα-Τριαντάφυλλο στην Αθηναΐδα και το πιο πρόσφατο Λευκό Χαρτί με το ομώνυμο τραγούδι, το Μια βόλτα και το Ποια κρεβάτια ζεσταίνεις να κερδίζουν το κοινό και τα ραδιόφωνα.

Ο Σταυρός Σιόλας ξεχώρισε στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κερδίζοντας από  κοινό και επιτροπή βραβείο καλύτερου τραγουδιού αλλά και ερμηνείας με "ΤΗΣ ΑΡΝΗΣ ΤΟ ΝΕΡΟ" μετρά τρεις δίσκους στο ενεργητικό του, πολλές σημαντικές συνεργασίες και τραγούδια που ξεπέρασαν τα όρια της έντεχνης τους εμβέλειας και προκάλεσαν αίσθηση όπως τα ΔΙΟΔΙΑ ,το ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ  κ.α.

 
Nεοκλής Νεοφυτιδης πιάνο,  Σοφία Μουλακακη Μπαγιάν, Δημήτρης Καζάνης βιολί

«Δυό Φωνές μια Βόλτα»
Σταύρος Σιόλας- Ηρώ Σαΐα
Παρασκευή 24 και 31 Οκτωβρίου
Μουσική Σκηνή Χαμάμ
Δημοφώντος 97 Άνω Πετράλωνα
210-3421212
www.xamam.gr

 

Πάροχος περιεχομένου: www.musicpaper.gr