Ταξίδι στα πετρόχτιστα Ζαγοροχώρια

Ταξιδέψτε στο Mεγάλο και στο μικρό Πάπιγκο του Νομού Ιωαννίνων και απολαύσετε τα ξεχωριστά τοπία, τη θέα στους Πύργους της Αστράκας και στο Φαράγγι του Βίκου, και γευθείτε ελληνικό πρωινό και ζαγορίσια κουζίνα με τοπικά προϊόντα.

Δύο από τα πιο γνωστά πετρόχτιστα χωριά του δυτικού Ζαγορίου, το Μεγάλο και το Μικρό Πάπιγκο, βρίσκονται σε υψόμετρο 950 μ. και 1.050 μ. αντίστοιχα είναι ένας ιδανικός προορισμός αυτή την περίοδο για λίγη χαλάρωση και λίγο καθαρό αέρα.

Δοκιμάστε να κάνετε rafting και river trekking στον Βοϊδομάτη. Εκεί θα δείτε πλήθος πουλιών να πετάνε στην περιοχή. Περπατήστε στο φαράγγι του Βίκου απολαμβάνοντας τα αρώματα των βοτάνων. Θυμέρι, ρίγανη και άγρια μέντα, ανάμεσα στα 1.500 διαφορετικά είδη που ευδοκιμούν στο φαράγγι.
Ακολουθήστε τον δρόμο για τις Κολυμπήθρες. Βρίσκονται περίπου 500 μέτρα από το Μικρό Πάπιγκο και τα νερά τους είναι κρυστάλλινα. Περιπλανήθείτε στα χωριά και στα πέτρινα γεφύρια στα Ζαγοροχώρια. Καθένα από αυτά έχει διαφορετικό χαρακτήρα κι όλα μαζί συνθέτουν ένα σύμπλεγμα χωριών μοναδικό στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το άρθρο στην ιστοσελίδα της Καθημερινής:
http://www.kathimerini.gr/902440/article/ta3idia/sthn-ellada/megalo-kai-mikro-papigko-niwanninwn-h-gohteia-ths-petras

Comments are closed.