Διάρκεια: περίπου 1 ώρα (η παράσταση μπορεί να διαρκέσει έως και μιάμιση ώρα με προσθήκη διαδραστικών παιχνιδιών)

Ηλικίες:  Παιδιά προσχολικής ηλικίας και πρώτες τάξεις δημοτικού

 

Στη Χώρα της χαράς ετοιμάζεται  το μεγάλο γλέντι της χρονιάς!

Όμως για έναν περίεργο λόγο, που κανείς δε γνωρίζει, μαζεύτηκε σαν ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο η γνωστή σε όλους μας Γκρι-Γκρι-Γκρίιινια από όλα τα μήκη και πλάτη της Γής και σκέπασε τη μικρή αυτή χώρα!

Όλοι αρχίζουν και γκρινιάζουν για το κάθε τι! Το μικρόβιο της Γκρίνιας μεταδίδεται παντού! Φτάνει ακόμα και στα παιδιά!

Ποιος θα κερδίσει τη μάχη ανάμεσα στη Γκρίνια και το  Μαλλί της Γριάς;

Τελικά θα μπορέσουν να πάνε στη γιορτή και να ξανανιώσουν τη χαρά οι μικροί και οι μεγάλοι;

 

Μέσα από την ιστορία της διαδραστικής αυτής παράστασης, τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπa με τον εαυτό τους όταν γκρινιάζουν. Mε τα αρνητικά συναισθήματα που εκδηλώνουν και με τις συνέπειες τους. Θα αντιληφθούν ότι όλα τα θετικά συναισθήματα όπως η χαρά πηγάζουν από μέσα μας και ο καθένας από εμάς μπορεί να τα μεταδώσει αρκεί να το θέλει πραγματικά!

 

Οι συνεχείς εναλλαγές του παραμυθιού, από το τσίρκο στο κουκλοθέατρο, το jazz χορό της κλακέτας, τη ζωντανή μουσική και τη κίνηση, δημιουργούν εικόνες φαντασίας στα παιδιά και τονώνουν τη διάθεση τους για δημιουργία, κάτι που τείνουν να αφανίσουν οι προπαρασκευασμένοι τρόποι ψυχαγωγίας.

Η συμμετοχή των παιδιών στη παράσταση αποτελεί μία μικρή έκπληξη ενθουσιασμού!

 

Οι ομάδα BamXebam είναι μία «φρέσκια» ομάδα, το απόσταγμα του τριετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών της Μουσικοκινητικής αγωγής C.Orff. Αποτελείται από τις:  Πηνελόπη Μητσακάκη, Κατερίνα Αδαμοπούλου και Ελίνα Σταμπουλή.  Κατόπιν της έντονης κοινής δημιουργικής ζωής αυτών των ετών ένωσαν τις κοινές τους ιδεολογίες και με μπόλικη φαντασία έφτιαξαν αυτή την ομάδα με σκοπό την δημιουργία παραστάσεων για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Έχουν ως κίνητρο τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και το γέλιο των παιδιών ενάντια στη μεγάλη αδράνεια που η σύγχρονη ζωή έχει επιτάξει και απομακρύνει τους γονείς από τέτοιες δραστηριότητες. Οι ποικίλες καλλιτεχνικές ρίζες των μελών της ομάδας όπως το θέατρο, η μουσική και ο χορός συνδυάζονται με διαφορετικές δυναμικές κατά τη διάρκεια του παραμυθιού έχοντας ως βασικό πυλώνα τη συνένωση του τρίπτυχου: λόγος-

μουσική-κίνηση.