Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία του «Mano’s - A jazz tribute to Manos Hadjidakis», μια νέα τζαζ πρόταση-άποψη μουσικής κατατίθεται, αυτή τη φορά πάνω στα αγαπημένα τραγούδια και τις μουσικές του Μίκη Θεοδωράκη, από το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή, με τη συμμετοχή της αφρόκρεμας της ελληνικής τζαζ σκηνής.
«Ήταν μία από τις πιο όμορφες και συγκινητικές στιγμές της ζωής μου, όταν άκουσα την διασκευή των τραγουδιών μου σε μορφή τζαζ. Γιατί από πολύ μικρός είχα την τύχη να ακούω καθημερινά στον σπάνιο για την εποχή του (δεκαετία του ’20) φωνόγραφο δίσκους τζαζ της κλασικής της περιόδου. Μια μουσική που με σημάδεψε και που τόσο θα ήθελα να γνωρίσω σε βάθος. Όμως οι συνθήκες τότε (ξένη κατοχή) δεν μου το επέτρεψαν. Έτσι η τζαζ έκτοτε παραμένει μέσα μου σαν ένα μεγάλο απωθημένο».


Το δημοφιλές Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή (Dimitris Kalantzis Quintet) εκπέμπει το δικό του εντελώς ιδιαίτερο σήμα στο χώρο της ελληνικής τζαζ σκηνής εδώ και καιρό, παρουσιάζοντας εμπνευσμένες μεταγραφές ελληνικών και ξένων τραγουδιών από πρόσφατες ή παλαιότερες δεκαετίες. «Η τζαζ δεν είναι ρεπερτόριο, αλλά τρόπος να παίζει, να σκέφτεται και να αισθάνεται κανείς τη μουσική» λέει ο Δημήτρης Καλαντζής. Οι μουσικές καταβολές του Μίκη, όπως ο ίδιος λέει, είναι επηρεασμένες από τη βυζαντινή μουσική, που έχει στοιχεία αναγνωρίσιμα στην τζαζ δισκογραφία. Ο ίδιος ο συνθέτης δηλώνει «ευτυχής γι’ αυτή τη σύζευξη της μουσικής του με τον μυθικό κόσμο της τζαζ. […] Αυτό το είδος μουσικής είναι εξαιρετικά απαιτητικό, γιατί βασίζεται κυρίως στον αυτοσχεδιασμό, δηλαδή σε μια συνεχή εγρήγορση του πνευματικού και ψυχικού κόσμου του ερμηνευτή».


Οι αγαπημένοι φίλοι του μεγάλου συνθέτη και του ταλαντούχου και εμπνευσμένου μουσικού ένα σημαντικό χρονικό διάστημα από τη συνθετική παραγωγή του Μίκη, από τις «Μικρές Κυκλάδες» ως το «Άξιον Εστί» και το σάουντρακ της ταινίας «Ζ» του Κώστα Γαβρά.Κουιντέτο Δημήτρη Καλαντζή
“Modes & Moods - Music by Mikis Theodorakis”
Παρασκευή 27 Ιουνίου (Ώρα έναρξης:21:00) 
Προπώληση εισιτηρίων: 10€
Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο την ημέρα κάθε συναυλίας: 12€

 

Πάροχος περιεχομένου: www.musicpaper.gr