Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»:
Νότες και λέξεις για μικρούς και μεγάλους: Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα πραγματοποιηθεί στη Μουσική Βιβλιοθήκη εκδήλωση του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής με ξεναγήσεις στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης, μουσικά happenings για μεγάλους και εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα για παιδιά. Αναλυτικά:

Πολυχώρος:
Κυριακή 21 Ιουνίου (16:15): Θεατρική παράσταση για παιδιά: «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή». Η πρωτότυπη θεατρική παράσταση της ομάδας Kοπέρνικος δίνει την ευκαιρία σε παιδιά 4-9 ετών να εξοικειωθούν με τις έννοιες της Βιβλιοθήκης και της φιλαναγνωσίας, μέσα από πολλές εκπλήξεις και έντονη διαδραστικότητα.

Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

Κυριακή 21 Ιουνίου (17:30): Πρόγραμμα με μουσική από το σύνολο Think Sax Quintet: Τάσος Φωτίου, τενόρος και σοπράνο σαξόφωνο, Νικήτας Νανίδης, άλτο σαξόφωνο, Κώστας Βασιλειάδης, τενόρο σαξόφωνο, Ηλίας Κόρδας, τενόρο σαξόφωνο, Γιάννης Μεταλληνός, βαρύτονο σαξόφωνο. Συμμετέχουν επίσης: Νίκος Βαρδής, ηλεκτρικό μπάσο, Γιάννης Νοταράς, τύμπανα, Γιώργος Κατσανός, πιάνο.

Είσοδος ελεύθερη με Δελτία Εισόδου

Φουαγιέ Αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη:
Κυριακή 21 Ιουνίου (18:00): Το παιδικό και εφηβικό τμήμα της Ορχήστρας Νέων των Φίλων της Μουσικής Camerata Junior ερμηνεύει γνωστά και λιγότερο γνωστά έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής. To μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί με τη χορωδία του Campion School, τα Παραδοσιακά Σχήματα του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης και του Παναρμόνιου Ωδείου και την Banda del Sol. Η βραδιά θα κλείσει με τα τέσσερα ζευγάρια της χορευτικής ομάδας Athens Swing Cats, που θα αναλάβουν να παρασύρουν τους καλεσμένους στους ρυθμούς τού swing.

Είσοδος ελεύθερη

Κήπος του Μεγάρου Μουσικής:
Κυριακή 21 Ιουνίου (20:00): Το τμήμα χορωδίας Polyphonica Voices (μουσική διεύθυνση: Μαρίζα Βαμβουκλή) και το τμήμα κρουστών Polyphonica Drums (μουσική διδασκαλία: Γιώργος Φασόλης) έχουν ετοιμάσει ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά από την Ελλάδα και τη Βουλγαρία και φτάνει μέχρι την Αφρική και τη Νότια Αμερική, με γνωστά τραγούδια και κομμάτια από διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Στη συνέχεια, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών προτείνει μια απολαυστική περιήγηση σε συνθέσεις που γράφτηκαν από τον 17ο έως τον 19ο αιώνα. Τα σολιστικά μέρη θα ερμηνεύσουν οι τρομπετίστες Παναγιώτης Καίσαρης και Γιάννης Καραμπέτσος και ο βιολονίστας Γιώργος Μάνδυλας. Την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών διευθύνει ο μαέστρος Ουίλιαμ Κούνχαρντ.

Θα ακολουθήσουν ο Βασίλης Γισδάκης και ο Δαμιανός Πάντας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από το νέο τους δίσκο με τίτλο «Της ημέρας τα σκοτάδια». Συμμετέχουν ο Αλέξανδρος Καραμπίλας (ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά), η Έλσα Παπέλη (τσέλο), ο Σταύρος Χύνδας (μπάσο), ο Κωστής Αφεντάκης (ντραμς) και η Άννα Σαράντη (φωνητικά-τραγούδι).

Η Ημέρα της Μουσικής θα κλείσει με τους Happy Dog Project, και τις γεμάτες ρυθμό μουσικές τους. Αποτελείται από τους: Mc Jeff “BNC” Gonzalez (Mc/rap), Αποστόλη Λαμπούρη (τενόρο σαξόφωνο, φλάουτο), Γιάννη Τσερώνη (βαρύτονο σαξόφωνο), Stel McRice (τρομπέτα), Γιάννη Δημητριάδη (όργανο, keybords), Βαγγέλη Κασβίκη (τύμπανα), Πάνο Τομαρά (μπάσο) και Γιάννη Δημάκο (κιθάρα).

Είσοδος ελεύθερη