Το θεατρικό έργο “Στα ‘Ακρα” από 12 Φεβρουαρίου στο Θέατρο Χώρα

Ο Πέτρος Ζούλιας σκηνοθετεί στο Θέατρο Χώραμια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών σε ένα αριστουργηματικό λογοτεχνικό έργοτουσπουδαίου Γάλλου συγγραφέα Ζωρζ Μπατάιγ,κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 12 Φεβρουαρίου 2018.Το έργο, σε μια ιδιαίτερη διασκευή της Στέλλας Ζαφειροπούλου,καταδύεται στο συλλογικό ασυνείδητο μιας Ευρώπης λίγο πριν την καταστροφή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.Η μεγάλη αυτή μορφή των γαλλικών γραμμάτων βάζει στο κέντρο του έργου του την ανθρώπινη ύπαρξη και τα διαχρονικά μεγάλα θέματά της: τοθάνατο, τον έρωτα, την ελευθερία!

Παρακολουθούμε την εποχή της ανόδου του ναζισμού καθώς και την αιματηρή κατάληξη της που στιγμάτισε την ανθρωπότητα. Ο συγγραφέας, γνήσιος εκπρόσωπος μιας περιόδου όπου η ψυχανάλυση και ο σουρεαλισμός πρωταγωνιστούν, αποζητά, όπως ο Σαντ, την έκφραση του βασικού ενστίκτου, τη βίωση κάθε σεξουαλικής φαντασίωσης, την απελευθέρωση του ατόμου από την κοινωνική καταπίεση και τον καθωσπρεπισμό που του επιβάλλεται.

Μέσα από τον κεντρικό και ιδιόμορφο ήρωα, Ερρίκο, ένα μεγαλοαστό διανοούμενο, ο θεατής εισέρχεται σε ένα κόσμο ακραίων σχέσεων, ο οποίος ακροβατεί μεταξύ του συμβιβασμού και της επανάστασης σε όλα τα επίπεδα, καταδικάζοντας οποιαδήποτε μορφή βίας, από όποια ιδεολογία και αν προέρχεται.
Η διαφθορά και η αλαζονεία της εξουσίας, η σεξουαλική απελευθέρωση, το ιδεολογικό και πολιτικό αδιέξοδο και η κρίση μιας κοινωνίας, που θυμίζει αρκετά τη σημερινή, δημιουργούν το παράξενο σκηνικό σύμπαν, που ψάχνει φως στο σκοτάδι και σκοπό ζωής απέναντι στη δύναμη του θανάτου και της καταστροφής!

Ταυτότητα παράστασης:
Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία:Στέλλα Ζαφειροπούλου
Μετάφραση:KατερίναΚοιλάκου
Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας
Σκηνικά: Αναστασία Αρσένη
Κοστούμια: Μαργαρίτα Δοσούλα
Μουσική:Παναγιώτης Αυγερινός
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κίνηση:Ανθή Θεοφιλίδη
Φωτογραφίες: Μαριλένα Αναστασιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη:James Rodi
Βοηθός Σκηνογράφου: Φώτης Μουρτάς
Κομμώσεις:Ioannis hair & beauty team
MakeUpArtist: Μυρτώ Παρετζόγλου, Βίλλυ Λελόβα

Πρωταγωνιστούν:
Αγοραστή Αρβανίτη, Γιώργος Βέττος, ΛιάναΠαρούση, Δέσποινα Πέττα, Αντώνης Τρίκκης,
Γιώργος Τσουρουνάκης, Μαίρη Χάγια, Κυριάκος Ψυχαλής
Παραγωγή: 1Night Art
Επικοινωνία: Μαρκέλλα Καζαμία, 6946507792
Χώρος: Θέατρο ΧΩΡΑ
Αμοργού 20, Κυψέλη
Τηλέφωνο, 2108673945

Πρεμιέρα:12 Φεβρουαρίου 2018
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00
Διάρκεια: 100’ (με διάλειμμα)

Comments are closed.