Ο Γιώργος Ψυχογιός θα βρεθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, δημιουργώντας ένα μοναδικό project για τη σειρά «ΓΕΦΥΡΕΣ», που διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Ο Γιώργος Ψυχογιός μαζί με τους συνεργάτες του δημιουργεί ένα σπάνιο συνδυασμό γνωστών και αγαπημένων μελωδιών από τους μεγάλους δάσκαλους του ρεμπέτικου της χώρας μας, όπως ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Μπαγιαντέρας, ο Γιοβάν Τσαούς, ο Μανώλης Χιώτης και άλλους, αποδίδοντας τη σχέση τζαζ και ρεμπέτικου με μοναδικό τρόπο.

Με όχημα τη τζαζ και τον αυτοσχεδιασμό δημιουργεί ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι από το χθες στο σήμερα. Ένα πλούσιο και αναπάντεχο πρόγραμμα γεμάτο ελεύθερους αυτοσχεδιασμούς πάνω σε γνωστές συνθέσεις ρεμπέτικων κομματιών, που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική. Όπως γράφει ο Γιώργος Ψυχογιός, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα της παράστασης:

«Μαζί σας θα καταθέσω το ρεμπέτικο εκείνο της νιότης μου και την τζαζ που αγάπησα! Και η γοητεία της ακόμα δε λέει να φύγει …»

 

Yiorgos Psihoyios trio:
Γιώργος Ψυχογιός (πιάνο / ακορντεόν / hammond / fender rhodes / celesta / hapsicord), Μάνος Λούτας (κοντραμπάσο / ηλ. μπάσο), Σεραφείμ Μπέλλος (τύμπανα).
Special guests: Λευτέρης Ανδριώτης (κρητική λύρα), Αλέξης Τσάμης (κρουστά).

Ερμηνεύουν: Ελένη & Σουζάνα Βουγιουκλή και η ηθοποιός Χριστίνα Μαξούρη.  

 

 Πληροφορίες:
"Από το ρεμπέτικο στην τζαζ"
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη - Αίθουσα: Δημήτρης Μητρόπουλος)
27 Μαρτίου | Ώρα έναρξης: 20:30
Τιμές εισιτηρίων: Από 6€ - 25€

 

 

Παροχή Περιεχομένου: www.musicpaper.gr