Οι “Ιωνικές Γιορτές” στο Άλσος Νέας Σμύρνης από 27 Αυγούστου έως 14 Οκτωβρίου

Ημέρες φθινοπώρου- Νύχτες πολιτισμού
Ιωνικές Γιορτές στο Αλσος Νέας Σμύρνης
27 Αυγούστου έως 14 Οκτωβρίου

Ένα πλούσιο Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, από τις 27 Αυγούστου έως τις 14 Οκτωβρίου, στο Aλσος Νέας Σμύρνης, με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο. Για πρώτη φορά, φέτος, στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών πραγματοποιείται στο Ηρώδειο στις 29 Σεπτεμβρίου, συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης, σε παραγωγή του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης.

Εδώ και δύο δεκαετίες ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνει τις Ιωνικές Γιορτές, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο επιτυχημένα φεστιβάλ της Αθήνας, μετατρέποντας το Αλσος Νέας Σμύρνης σε χώρο υποδοχής των μεγαλύτερων παραγωγών και καλλιτεχνικών δράσεων της σεζόν, φιλοξενώντας κάθε χρόνο περισσότερους από 80000 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Αθήνα. Σημαντικές παραστάσεις από οργανισμούς αδιαμφισβήτητης αξίας, όπως το Ελληνικό Φεστιβάλ, τα ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ιωαννίνων και Κρήτης και το Θέατρο του Νέου Κόσμου, τραγωδίες που παρουσιάστηκαν στην Επίδαυρο, συναυλίες με σπουδαίους καλλιτέχνες του ελληνικού τραγουδιού, όπως η Δήμητρα Γαλάνη και ο Βασίλης Λέκκας, κινηματογραφικές προβολές, παιδικό θέατρο, αλλά και αφιέρωματα σε καλλιτέχνες που άφησαν το στίγμα τους στον ελληνικό καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο μεγάλος μας συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος, ο σπουδαίος ερμηνευτής Κώστας Χατζής και ο αξέχαστος Λουκιανός Κηλαηδόνης.

Για πρώτη φορά φέτος, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών, διοργανώνει στις 29 Σεπτεμβρίου και για μία μόνο βραδιά στο Ηρώδειο τη μεγάλη συναυλία με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης
που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2017 στη Σμύρνη, με τίτλο «Σμύρνη-Νέα Σμύρνη Γέφυρες Πολιτισμού». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ιστορικής συνάντησης που προηγήθηκε την ίδια ημέρα μεταξύ του δημάρχου Νέας Σμύρνης, Σταύρου Τζουλάκη και Σμύρνης, Αζίζ Κοτσάογλου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού. Σε αυτό το πλαίσιο τοποθετείται και η συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης στο Ηρώδειο, με τους ίδιους ακριβώς συντελεστές, επιχειρώντας να ευοδώσει το πνεύμα συνεργασίας σε θέματα πολιτισμού μεταξύ των δύο λαών. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που Δήμος της Αττικής διοργανώνει μια τόσο μεγάλη εκδήλωση στο θέατρο του Ηρωδείου.
Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού, αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, « Το φετινό μας πρόγραμμα είναι από τα πιο πλούσια καλλιτεχνικά στην ιστορία του θεσμού και περιλαμβάνει 44 νύχτες πολιτισμού με καθημερινή εναλλαγή παραστάσεων. Ξεκινώντας, δειλά, πέρυσι, με παραγωγές του Πολιτιστικού Οργανισμού, εντάσσουμε στο προγραμμα φέτος πλήθος δικών μας παραγωγών, όπως η συναυλία του Γιάννη Μαρκοπούλου, που παρουσιάζεται για μια και μοναδική φορά στη Νέα Σμύρνη, αλλά  και για πρώτη φόρα παραγωγή Δήμου της Αττικής στο Ηρώδειο, με τον Γιώργο Νταλάρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα Σμύρνης.»

Στο φετινό πρόγραμμα θα δούμε σημαντικές παραστάσεις αρχαίου θεάτρου, ενδιαφέρουσες performances, κωμωδίες και stand up comedy, καθώς και άλλες μορφές έκφρασης και κουλτούρας από τον διεθνή και τον ελληνικό χώρο.

Αξίζει να αναφερθούν, μεταξύ άλλων, οι Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη (10/9), σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με τον Μάκη Παπαδημητρίου, τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο και τη Νάντια Κοντογεώργη, οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη (12/9), με τον Λάκη Λαζόπουλο, τον Δημήτρη Πιατά και τον Αντώνη Καφετζόπουλο, ο Αγαμέμνων του Αισχύλου (20/9), σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τον Γιάννη Στάνκογλου και τη Μαρία Πρωτόπαππα, αλλά και η Μαντάμ Σουσού του Δημήτρη Ψαθά (13/9) με τη Δήμητρα Παπαδοπούλου, καθώς και η παράσταση Πέτρες στις τσέπες του που συνεχίζεται με επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά (24/9), με τον Μάκη Παπαδημητρίου και τον Γιώργο Χρυσοστόμου.

Επίσης μια μοναδική σπαρταριστή βραδιά stand up comedy, με τον Χριστόφορο Ζαραλίκο και τον Αντώνη Κρόμπα (8/9).
Στις Ιωνικές Γιορτές θα δούμε επίσης συναυλίες με μεγάλα ονόματα της μουσικής σκηνής, όπως η Δήμητρα Γαλάνη (19/9), ο Βασίλης Λέκκας και η Μαρία Ρεμπούτσικα ( 4/9), ο Στάθης Δρογώσης και η Ανδριάννα Μπάμπαλη (23/9) και οι Locomondo (14/9).

Στο φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν το μουσικό αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη (3/9) με τον Δώρο Δημοσθένους και τη Μαρία Κηλαηδόνη στην ερμηνεία, το Αφιέρωμα στον Γιάννη Μαρκόπουλο (5/9 και 6/9) με τη συμμετοχή του ίδου του μεγάλου συνθέτη και το Αφιέρωμα στον Κώστα Χατζή (16/9) , επίσης με τον ίδιο τον ερμηνευτή.

Αξίζει να αναφερθεί το μοναδικό Αφιέρωμα Tango (18/9) με τη θρυλική χορεύτρια και χορογράφο από την Αργεντινή Natalia Hills που έρχεται για πρώτη φορά στη Νέα Σμύρνη.

Στο συνολικό πρόγραμμα θα ενταχθεί και φέτος πλήθος δράσεων εναλλακτικού χαρακτήρα, ενώ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά θα πραγματοποιηθούν παράλληλες προβολές ταινιών από τον ευρωπαϊκό και τον διεθνή κινηματογράφο, από τις 2 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, σε ένα υπέροχο θερινό σινεμά στην καρδιά του Αλσους Νέας Σμύρνης.

Η αυλαία του πολιτιστικού Φεστιβάλ θα πέσει με το μεγάλο Αγώνα Ιστορικής Μνήμης “Historic Run- Τρέχοντας στην Ιστορία”, ένα αθλητικό γεγονός με έντονες αναφορές στην ιστορία της Νέας Σμύρνης και στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της, που διοργανώνεται φέτος για 4η συνεχή χρονιά και θα διεξαχθεί στις 14 Οκτωβρίου 2018, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτισμού, του αθλητισμού και του πνεύματος.

Περισσότερες πληροφορίες στο link: http://culturens.org/ionikesgiortesmenu/programmaionikes2018 και στα τηλέφωνα: 2132025922 & 924 email: politistikosorg@yahoo.gr

Comments are closed.