10 + 1 ξεχωριστές στιγμές της Αρλέτας

"Η Ομίχλη Μπαίνει Από Παντού Στο Σπίτι"
Από τις πιο ξεχωριστές στιγμές στην πορεία της Αρλέτας. Το τραγούδια αυτό του Γιάννη Σπανού και του Βύρωνα Λεοντάρη βρίσκεται την "Τρίτη Ανθολογία" του Γιάννη Σπανού, όπου εκεί ο συνθέτης μελοποιεί αγαπημένα του ποιήματα. Σ’ αυτό το άλμπουμ βρίσκεται μεταξύ άλλων και το κλασικό “Σπασμένο Καράβι” σε ποίηση Γιάννη Σκαρίμπα από τον συν-ερμηνευτή του άλμπουμ, Κώστα Καράλη.

"Batida De Coco"
Το τραγούδι που έκανε μόδα το γλυκό αλκοολούχο ποτό τη δεκαετία του 80 με τους ευφάνταστους στίχους της Μαριαννίνας Κριεζή.

"Το Τραγούδι Της Δραχμής"
Ξαναέγινε επίκαιρο σε κάποιους κύκλους για ευνόητους λόγους πριν από λίγα χρόνια. Μία από τις πιο τρυφερές ερμηνείες της Αρλέτας. Από το πολύ καλό άλμπουμ “Ένα Καπέλο Με Τραγούδια” του 1981.

"Το Καφενείο"
Μια αμήχανη συνάντηση μεταξύ ενός πρώην ζευγαριού στο ίδιο στέκι που φιλοξένησε τη σχέση τους κι ένα σχόλιο για το πώς αλλάζουν οι άνθρωποι και τα σταθερά σημεία αναφοράς μας μέσα στα χρόνια. Και αυτό από το άλμπουμ “Ένα Καπέλο Με Τραγούδια”.

"Ζητάτε Να Σας Πω"
Η Αρλέτα μας θυμίζει το κλασικό τραγούδι του Αττίκ από το ομώνυμο άλμπουμ γεμάτο ακουστικές διασκευές ρετρό τραγουδιών που αποκτούν άλλη διάσταση με την εύθραυστη μελαγχολία της φωνής της.

"Πρωινό Τσιγάρο"
Η Αρλέτα τραγουδά ζωντανά το 1988 αγαπημένα της τραγούδια. Μεταξύ αυτών και τη διάσημη μπαλάντα του Νότη Μαυρουδή και του Νότη Μαυρουδή. Από το άλμπουμ 10 + 1 Νύχτες.

"Θα Ξανάρθεις"
Το τραγούδι του Αλέκου Σακελλάριου και του Κώστα Γιαννίδη για αυτή τη σιγουριά μιας μάταιης –ίσως- προσδοκίας επιστροφής. Και αυτό από το άλμπουμ “Ζητάτε Να Σας Πω”.

"Όλα Μπερδεύονται Γλυκά"
Μία ακόμη ξεχωριστή ερμηνεία της Αρλέτας σε αυτό το υπέροχο τραγούδι της Ελένης Καραΐνδρου και της Μελίνας Τανάγρη γι’ αυτή την “κρυμμένη ισορροπία” που κρατά ανθρώπους μακριά.

"Αρτεσιανό Μου Φρέαρ"
Από το άλμπουμ “Περίπου” με τις δύο υπογραφές των μεγάλων επιτυχιών της Αρλέτας: του Λάκη Παπαδόπουλου και της Μαριαννίνας Κριεζή. Σ’ αυτό το άλμπουμ βρίσκεται και η θρυλική “Σερενάτα”. Με την ευκαιρία το Αρτεσιανό Φρέαρ είναι το πηγάδι με νερό που αναβλύζει μόνο του.

"Ήταν Καμάρι Της Αυγής"
Από το άλμπουμ “Χατζιδάκις – Νέο Κύμα” η Αρλέτα τραγουδά μελοποιημένο Λόρκα από τον Μάνο Χατζιδάκι σε απόδοση Νίκου Γκάτσου. Από τον “Ματωμένο Γάμο”.

"Ημερολόγιο"
Απο΄τα κρυμμένα διαμάντια του άλμπουμ της “Σερενάτας”, Περίπου, με τους στίχους του Κυριάκου Ντούμου και τη μουσική του Λάκη Παπαδόπουλου.

Comments are closed.