10 + 1 ξεχωριστές στιγμές του Ορφέα Περίδη

ΔΕ ΣΕ ΚΟΙΤΩ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ
Ένα ερωτικό τραγούδι που βρίσκεται στον δεύτερο άλμπουμ που έχει τον τίτλο «Καλή σου μέρα αν ξυπνάς». Χαρακτηριστικό του τραγουδιού τα αρπίσματα της ακουστικής κιθάρας που παραπέμπει σε μπαλάντες της ροκ σκηνής δεκαετίας του 70.

ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ
Ένα λαϊκότροπο τραγούδι, ένας καρσιλαμάς που κυκλοφόρησε το 1999 στο δίσκο «Για που το ‘βαλες καρδιά μου». Φόρος τιμής σε όσους πίνουν ακόμη τον ελληνικό καφέ τους σε χαμηλό ποτήρι του κρασιού.

ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ
Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια και ατμοσφαιρικά του Ορφέα Περίδη. Βρίσκεται στον πρώτο του δίσκο που κυκλοφόρησε το 1992.

ΝΤΕΡΜΠΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝΣ
Ένα από τα αρκετά τραγούδια του Ορφέα Περίδη με κοινωνικό περιεχόμενο.

ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΑΚΟΜΑ
Ένα ατμοσφαιρικό τραγούδι που κυκλοφόρησε το 2007. Χαρακτηριστικό του τραγουδιού εκτός της υπέροχης μελωδίας και τον εξαιρετικών στίχων, είναι η ηλεκτρική κιθάρα που δημιουργεί μία μοναδική ατμόσφαιρα. Δείγμα της ανήσυχης πλευράς του δημιουργού που δε μένει μόνο σε λαϊκότροπες φόρμες.

ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΟ
Μια κυνική απεύθυνση στο επέκεινα. Από τον πρώτο δίσκο του Ορφέα Περίδη. Χαρακτηριστική είναι η εισαγωγή με τις ατμοσφαιρικές διφωνίες.

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ Σ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ
Πρόζα και ρυθμός, παραπέμποντας σε ραπ ρυθμούς.

ΕΚΛΟΓΕΣ
Από τα πρώτα του τραγούδια, οι «Εκλογές» παραμένουν πάντα διαχρονικές.

ΗΤΑΝΕ ΑΕΡΑΣ
Εδώ ακούμε τον Ορφέα Περίδη να ερμηνεύει ένα τραγούδι σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή και στίχους του Γιώργου Χρονά. Το πρωτοτραγούδησε η Λιζέτα Καλημέρη.

ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ
Μία ακόμα ερωτική ιστορία, που βρίσκεται στον δεύτερο δίσκο του τραγουδοποιού. Το ρεφρέν δίνει και τον τίτλο στον δίσκο.

ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ
Ένα τραγούδι του Ορφέα Περίδη με τη φωνή του αξέχαστου Νίκου Παπάζογλου. όσες φορές συνεργάστηκαν οι δυο τους (μεταξύ αυτών και στο τραγούδι «Φεύγω») το αποτέλεσμα ήταν μοναδικό.

Comments are closed.