Ακούμε Μπροστά: Νοέμβριος 2020

 

"Βράδυ" • Ελένη Τσαλιγοπούλου & Κορίνα Λεγάκη
Ποίηση: Κ. Γ. Καρυωτάκης
Μελοποίηση: Λένα Πλάτωνος
Πρώτη εκτέλεση: Σαββίνα Γιαννάτου 

Η νέα ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη συναντά την Ελένη Τσαλιγοπούλου για πρώτη φορά, με αφορμή το ποίημα του Καρυωτάκη, Βράδυ, έτσι όπως το είχε μελοποιήσει τη δεκαετία του 80 η πρωτοπόρος καλλιτέχνις της εποχής, Λένα Πλάτωνος.

 

"Ένα νέο καλό" • Νίκος Πορτοκάλογλου & Ρένα Μόρφη
Στίχοι | Μουσική: Νίκος Πορτοκάλογλου

Το τραγούδι που αγαπήθηκε αμέσως από το ραδιόφωνο, γράφτηκε από τον δημοφιλιή δημιουργό εν μέσω καραντίνας και προκύπτει προφανώς (και) με αφορμή τη φετινή τηλεοπτική συνεργασία των δύο καλλιτεχνών. Οι στίχοι συντονίζονται με το γενικότερο αίτημα των ημερών για καλές ειδήσεις έχοντας ως σημείο αναφοράς αρχικά τις ανθρώπινες σχέσεις.


"Της ομορφιάς το άγριο φιλί" • Θοδωρής Νικολάου
Στίχοι: Παρασκευάς Καρασούλος
Μουσική: Γκωτιέ Βελισσάρης

Το πρώτο τραγούδι που ακούμε ως πρόγευση από το νέο άλμπουμ του καταξιωμένου στιχουργού, έξι χρόνια μετά το άλμπουμ "Αλλιώς", όπου συνεργαζόταν με την Δήμητρα Γαλάνη. Τώρα συναντά δύο νέους καλλιτέχνες, τον Γκωτιέ Βελλισσάρη, που είχαμε γνωρίσει με αγλλόφωνα τραγούδια πριν από λίγα χρόνια, και τον νέο ερμηνευτή Θοδωρή Νικολάου. Στο άλμπουμ μελοποιούν επίσης η Ελένη Καραΐνδρου, ο Νίκος Κυπουργός και ο Γιώργος Ανδρέου, που υπογράφει τις ενορχηστρώσεις.

 

"Θυμάμαι εκείνη τη νύχτα" • Κώστας Μακεδόνας
Στίχοι: Νίκος Αναγνωστάκης
Μουσική: Ανδρέας Κατσιγιάννης

Ο δημοφιλής ερμηνευτής συμμετέχει στον νέο κύκλο τραγουδιών του συνθέτη της Εστουδιαντίνας, Ανδρέα Κατσιγιάννη και του γνωστού στιχουργού Νίκου Αναγνωστάκη. Το τραγούδι αυτό για την παραδοχή και το "μοίρασμα της ήττας" κυκλοφορεί ως προπομπός της νέας αυτής δουλειάς, που θα περιλαμβάνει τις συμμετοχές πολλών και αγαπημένων φωνών.

 

"Πόσο άντρας είσαι" • Θοδωρής Μαυρογιώργης
Στίχοι | Μουσική: Ορέστης Ντάντος
Ενορχήστρωση: Κύριος Κ

Τον γνωρίσαμε πριν από λίγα χρόνια στους Wedding Singers. Τον ακούσαμε στο "Σε σταθμούς και σε ηχεία" του με τους Καραμουρατίδη και Ευαγγελάτο, όπως και στο πολύ ιδιαίτερο "Ψάρι" του Κύριου Κ. Ο Θοδωρής Μαυρογιώργης συνεχίζει τώρα την ανήσυχη καλλιτεχνική του αναζήτηση με τους στίχους και τη μουσική του τραγουδοποιού Ορέστη Ντάντου. Το "Πόσο άντρας είσαι" είναι ένα τραγούδι για το φόβο και τις επιθυμίες μας, ενώ η οπτικοποίησή του στέλνει σαφή μηνύματα για την αποδοχή του εαυτού μας κόντρα στα στερεότυπα. Θα βρίσκεται στο επερχόμενο άλμπουμ του ερμηνευτή. 

 

"Γιατί" • Χρήστος Νινιός & Μάρω Μαρκέλλου
Στίχοι: Μαρεύη Μήτρου, Χρήστος Νινιός
Μουσική: Χρήστος Νινιός

Μετά το "Γράμμα στον Θεό", ο Χρήστος Νινιός συναντά εδώ την ιδιαίτερη φωνή της τραγουδοποιού Μάρως Μαρκέλλου, σε ένα ρυθμικό τραγούδι που ισορροπεί ανάμεσα στον ηλεκτρικό ήχο και την παράδοση.

 

"Δυο" • Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, Παντελής Κυραμαργιός, Αργύρης Λούλατζης
Στίχοι | Μουσική: Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης

Δυο φωτιές, δυο αετοί, δυο ζωές. Μετά την πρόσφατη συνεργασία του με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο τραγουδοποιός από την Κρήτη επιστρέφει με ένα ακόμη τραγούδι από το επερχόμενο άλμπουμ στο γνώριμο πλέον ύφος του. Αυτή τη φορά συνεργάζεται με τους Λούλατζη και Κυραμαργιό - δύο τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις στο λεγόμενο νέο αίμα της ελληνικής σκηνής.

 

"Άχου ο έρωτας" • Μάκης Σεβίλογλου
Στίχοι: Άρης Αποστολόπουλος
Μουσική: Μάκης Σεβίλογλου

Ο τραγουδοποιός που έχουμε γνωρίσει μέσα από τραγούδια ερμηνευμένα από μεγάλες φωνές, όπως του Δημήτρη Μητροπάνου και της Χάρης Αλεξίου, κυκλοφορεί τη νέα του δουλειά με τον γνώριμο ήχο του, συνδυάζοντας την παράδοση με τον ήχο του σήμερα. Το τραγούδι "Άχου ο Έρωτας" είναι αφιερωμένο στο αρχετυπικό και πανανθρώπινο ερώτημα για τη δύναμη του Έρωτα.

Embed not found

 

"Καταφύγιο" • Μυρτώ Βασιλείου
Στίχοι: Μυρτώ Βασιλείου
Μουσική: Κώστας Τσίρκας

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες φωνές μας επιστρέφει με τη μουσική του σταθερού της συνεργάτη, Κώστα Τσίρκα και με στίχους δικούς της. Μια από τις ξεχωριστές "νοσταλγικές" μπαλάντες των ημέρων μας για τις πληγές του παρελθόντος που πρέπει να επουλωθούν.

 

"Πάμε πιο πέρα" • Μαρίζα Ρίζου
Στίχοι | Μουσική: Μαρίζα Ρίζου

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ "Πόσο Βλάκας" (το οποίο εδώ την ακούτε να παρουσιάζει ειδικά για τον Μελωδία με τον γνώριμο απολαστικό της τρόπο) και την κυκλοφορία του τραγουδιού "Το καλοκαίρι", προέκυψε και αυτό το νέο τραγούδι με διάθεση αισιοδοξίας και την παρότρυνση να μην ξεχνάμε τους στόχους μας.

 

"Lupus" • Lumiere
Μουσική: Lumiere
Ακούγεται το ποίημα "Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον" του Κ. Π. Καβάφη με τη φωνή Δημήτρη Χορν.

Ο Θανάσης Χριστοδούλου ως Lumiere κυκλοφόρησε πρόσφατα το άλμπουμ "Phases", ένα "συναρπαστικό σάουντρακ για σύγχρονους ονειροπόλους". Με στοιχεία post classical και μινιμαλιστικής τζαζ δημιουργεί ελκυστικές ατμόσφαιρες. Από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις αυτών των ημερών.

 

"Σπασμένο ρόδι" • Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Στίχοι: Κώστας Φασουλάς
Μουσική: Άγγελος Θεοδωράκης

Με μια ιδιαίτερη μελωδική γραμμή και την εγγύηση του καταξιωμένου στιχουργού Κώστα Φασουλά, ο νέος τραγουδοποιός μάς δίνει μια πρόγευση από το νέο του άλμπουμ "Angelo's Bookstore", με το οποίο καταθέτει το ανήσυχο και ξεχωριστό μουσικό του στίγμα.

 

"Σαν Χουάν" • Σταύρος Σιόλας & Ρένα Μόρφη
Στίχοι: Σάννυ Μπαλτζή
Μουσική: Σταύρος Σιόλας

Μια ξεχωριστή ερωτική ιστορία που κουβαλά την ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας του Πουέρο Ρίκο, Σαν Χουάν, είναι ο προάγγελος του νέου digital album του δημιουργού των "Διοδίων" και πολλών ακόμη επιτυχιών, Σταύρου Σιόλα. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι "Φωνές Θιάσου" και περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικές ιστορίες, οκτώ ντουέτα με δημοφιλείς γυναικείες φωνές.


"Αν εμείς χωρίσουμε" • Κώστας Λειβαδάς & Ανδριάνα Μπάμπαλη
Στίχοι: Αγλαΐα Σφήκα
Μουσική: Κώστας Λειβαδάς

Ο Κώστας Λειβαδάς επιστρέφει μ' ένα νέο, λαϊκότροπο με τη ματιά του σήμερα τραγούδι. Το "Αν εμείς χωρίσουμε" είναι ένα τραγούδι για τον παντοδύναμο έρωτα ερμηνευμένο από δύο σταθερούς φίλους μέσα στα χρόνια. Συναντιούνται εδώ, 18 χρόνια μετά το "Μοίρα μου έγινες" και 16 μετά το "Μια μέρα έμεινε ακόμη" με αφορμή το επερχόμενο άλμουμ του καταξιωμένου τραγουδοποιού, "Περιοδεία εντός".

 

"Ξάπλωσέ με στη γη" • Παυλίνα Βουλγαράκη
Στίχοι: Παυλίνα Βουλγαράκη
Μουσική: Παυλίνα Βουλγαράκη, Κώστας Βήχος

Για τη "ζωή που ρέει στην καθημερινότητα" αλλά τη σωματική και ψυχική επαφή μας με τη θεραπευτική διάσταση της γης, το νέο τραγούδια της Παυλίνας Βουλγαράκη που έρχεται μετά το πολύ ενδιαφέρον "Πώς συνεχίζεται η ζωή". Η τραγουδοποιός εδώ κάνει πιο σαφή τη διαδρομή της ως προς τον ήχο αλλά και τη θεματολογία των τραγουδιών της.


"Να εκδηλωθούμε" • Γιώργος Καραδήμος
Στίχοι: Σάννυ Μπάλτζη
Μουσική: Γιώργος Καραδήμος

Μια προτροπή να είμαστε πιο ανοιχτοί, πιο εκδηλωτικοί και σε μεγαλύτερη επαφή με την εσωτερική μας αλήθεια, έγινε τραγούδι. Ο ερμηνευτής και συνθέτης της πρόσφατης επιτυχίας "Δεύτερα κλειδιά", συνεργάζεται ξανά με τη Σάνυ Μπαλτζή (με την οποία συνυπογράφει την πρόσφατη επιτυχία της Ελεωνόρας Ζουγανέλη) σε ένα αισιόδοξο τραγούδι, προπομπό του νέου του άλμπουμ.


Περισσότερα Ακούμε Μπροστά

 

Η Δισκοθήκη του Μελωδία Μεσάνυχτα - 7:00πμ
Ακούμε Τώρα
ΤΡΑΒΑ ΣΚΑΝΔΑΛΗ ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ
Μόλις Ακούσαμε
ΩΡΕΣ ΣΙΩΠΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΤΣΑΚΝΗΣ
ΕΝΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ & ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ
Συνδεθείτε στο melodia.gr

Τα Ραδιόφωνα της Frontstage

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας! Discover Great Music.

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!