Παρασκευή 25/10 – Δευτέρα 28/10
ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ
«Μ’ αγέρα, με βροχή»
Half Note Jazz Club
Ένα από τα πιο σημαντικά, πιο ουσιώδη, πιο ιστορικά, πιο ιδιοσυγκρασιακά και πιο μακρόβια γκρουπ στη σύγχρονη μουσική μας ιστορία είναι οι Χειμερινοί Κολυμβητές. Μια παρέα μουσικών από την βόρεια Ελλάδα, με τον Αργύρη Μπακιρτζή και την ιδιότυπη φωνή του στην πρώτη γραμμή, που εμφανίστηκε στην δισκογραφία στις αρχές της δεκαετίας του ’80 – αλλά μετράει πίσω της μια πλήρη 50ετή ιστορία. Μουσικοί νέοι (τότε) και ανήσυχοι (πάντα), οι Χειμερινοί Κολυμβητές ήρθαν όχι μόνο να ταράξουν το αδιάφορο και μονότονο μουσικό κλίμα εκείνης της εποχής αλλά και να ρίξουν μια νέα δημιουργική ματιά και να εμφυσήσουν αέρα από άλλες μουσικές τάσεις στη δική μας μουσική παράδοση – λαϊκή ή δημώδη. Με το δικό τους, φυσικά, τρόπο.
Στην πορεία, οι Χειμερινοί Κολυμβητές έχουν γίνει πια «καθεστώς», όπως χαρακτηριστικά σημειώνουν και οι ίδιοι, πράγμα που υπογραμμίζεται και από την εμφάνισή τους για Πέμπτη συνεχή σεζόν στο Half Note Jazz Club. Μέσα σε ένα τετραήμερο οι Χειμερινοί Κολυμβητές παρουσιάζουν όλες τις όψεις της τέχνης τους και καλύπτουν συνολικά το ρεπερτόριό τους και με κοαινούρια κομμάτια. Δίνουν μια επιπλέον φρεσκάδα στις εμφανίσεις τους με εναλλασσόμενη κάθε βράδυ σύνθεση προσώπων στην οποία συνεισφέρουν παλαιότεροι και νεώτεροι συνεργάτες που πλαισιώνουν το συγκρότημα (Διονύσιος Ρούσος, Εύη Μάζη, Γιάννης Βρυζάκης) ή και άλλοι φίλοι, συνάδελφοι κ.λπ.
Η σύνθεση του γκρουπ είναι:
25/10: Αργ. Μπακιρτζής, Χάρης και Μπάμπης Παπαδόπουλος, Θ. Ρέλλος, Μιχ. Σιγανίδης, Κ. Σιδέρης
26/10: Αργ. Μπακιρτζής, Κ. Βόμβολος, Χάρης και Μπάμπης Παπαδόπουλος, Κ. Σιδέρης
27/10: Αργ. Μπακιρτζής, Κ.Βόμβολος, Χάρης Παπαδόπουλος, Θ. Ρέλλος, Μιχ. Σιγανίδης
28/10: Αργ.Μπακιρτζής, Κ. Βόμβολος, Μπάμπης Παπαδόπουλος, Θ. Ρέλλος, Μ. Σιγανίδης
Facebook event
www.halfnote.gr
www.facebook.com/halfnote.gr
INFO
HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 9213310 | Προπώληση: www.viva.gr
Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ (μπαρ), 20 ευρώ (Β’ Ζώνη), 25 ευρώ (Α’ Ζώνη)
*Τη Δευτέρα 28/10 έκπτωση 5€ σε όλες τις ζώνες για κατόχους κάρτας ανεργίας και φοιτητές
Ώρα έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22.30, Κυριακή & Δευτέρα 21.30.
Οι πόρτες ανοίγουν μία ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.
Δείτε επίσης
Μαγνητικά Πεδία - Magnetic Fields, από 19 Μαΐου στους κινηματογράφους και, σύντομα, αποκλειστικά στο cinobo.com. Στα βήματα της τριλογίας Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, το συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου. Η ταινία απέσπασε 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Αλέξανδρο, και τώρα είναι υποψήφια για 7 Ίρις στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.
Ο Θοδωρής Κοτονιάς και ο Νίκος Βενετάκης για μία παράσταση στο Χαμάμ, το Σάββατο 14 Μαΐου.
Η Τάνια Τσανακλίδου με το «Μαγικό κουτί» της, μετά την τεράστια επιτυχία των εμφανίσεών της, περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο, με έναρξη την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη».
Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Γιώργος Νταλάρας θα αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και δάσκαλο του, Απόστολο Καλδάρα, διατρέχοντας το έργο του μέσα από τραγούδια-σταθμούς. Με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Εστουντιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, την Ασπασία Στρατηγού και τον ΚΙώστα Τριανταφυλλίδη.