13η απονομή Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμου


13η απονομή Βραβείων Ποιότητας Γαστρονόμου
Τόπος στα νιάτα και στο χιούμορ!


Τα Βραβεία Ποιότητας του Γαστρονόμου αποτελούν θεσμό για την Καθημερινή και μετρούν 13 χρόνια ζωής. Βασικός στόχος είναι η ανάδειξη ανθρώπων που έχουν αγάπη για τη φύση, για την πρώτη ύλη, διψούν για δημιουργία και με τα προϊόντα τους γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας. Φέτος, τα βραβεία είναι αφιερωμένα στους «μικρούς ήρωες», τη γενιά της οικονομικής κρίσης που δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε με όσα μέσα είχε. Παραγωγοί και επιχειρηματίες γύρω στα 40 που το πείσμα και η πίστη τους τους οδήγησε σε επιτυχημένες κατακτήσεις ο καθένας στον τομέα του. 


Φέτος, είναι η πρώτη φορά που η βράβευση γίνεται digital, ανοιχτή και προσβάσιμη σε όλους. Τα φετινά 13α Βραβεία Ποιότητας μεταφέρθηκαν σε ψηφιακό περιβάλλον με τη βοήθεια της εταιρείας Digital Minds και ανέβηκαν στο κανάλι του «Γαστρονόμου» στο YouTube. Η πρεμιέρα έγινε τη Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου στις 20.00. Τότε σηκώθηκε η αυλαία και αποκαλύφθηκαν οι σπάνιες και συγκινητικές ιστορίες των 15 Ελλήνων παραγωγών και εμπόρων ποιοτικών τροφίμων που βράβευσε φέτος ο «Γαστρονόμος» στα δικά του όσκαρ γεύσης και ήθους.


Την παρουσίαση ανέλαβαν ο δημοφιλής stand-up comedian Λάμπρος Φισφής και ο ηθοποιός Δημήτρης Μακαλιάς, οι οποίοι «μπόλιασαν» την απονομή με στοιχεία χιούμορ και αυτοσχεδιασμού. Μαζί τους, σε ρόλο-έκπληξη δύο διάσημοι σεφ, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Σωτήρης Κοντιζάς, οι οποίοι συμμετείχαν σε δύο κωμικά σκετς αποκαλύπτοντας την αστεία πλευρά τους. 


Παρακολουθήστε τα 13α Βραβεία Ποιότητας εδώ:


Ακολουθεί αναλυτική λίστα με τους φετινούς βραβευθέντες:

ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ
Στον Χρήστο Αλεφάντη, εμπνευστή της «Σχεδίας», του μόνου ελληνικού περιοδικού δρόμου, και του πολυχώρου «Σχεδία Home», ενός πολυχώρου και εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας που λειτουργεί ως κόμβος αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πωλητές της Σχεδίας.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Στο οικογενειακό Τυροκομείο Μπαμπούνη στη Νάξο για τα εξαιρετικά παραδοσιακά τυριά που παράγουν από γάλα δικών τους ζώων και γιατί ηγήθηκε της πρωτοβουλίας να ανακηρυχθεί το Αρσενικό Νάξου προϊόν ΠΟΠ. 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ
Στην εταιρεία «Salamousas Agrifood» των αδερφών Παναγιώτη και Στέργιου Σαλαμουσά από τη Λήμνο, οι οποίοι παράγουν και τυποποιούν όσπρια και σιτηρά από αρχαίους σπόρους, αναβιώνοντας τις ντόπιες ποικιλίες.

Φωτό: Νίκος Καρανικόλας
Ο σεφ Σωτήρης Κοντιζάς (αριστερά) στο πλατό όπου έγινε το γύρισμα για τα ψηφιακά βραβεία του «Γαστρονόμου», μαζί με τους παρουσιαστές, Λάμπρο Φισφή (στο μέσον) και Δημήτρη Μακαλιά (δεξιά). Διάσπαρτα εδώ κι εκεί, τα προϊόντα των βραβευμένων παραγωγών.
 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ
Στα «Ελληνικά Καλούδια», ένα παραδοσιακό μπακάλικο στη σκιά της Ακρόπολης, γεμάτο εξαιρετικά προϊόντα διαλεγμένα ένα προς ένα από τους ιδιοκτήτες του, Σταμάτη και η Θεοδώρα Τσικνιαδοπούλου.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΒΙΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
Στις αδερφές Αλεξία και Ρενέλα Γιαννακοπούλου από τη Θεσσαλονίκη, δύο πτυχιούχους δασολόγους, οι οποίες καλλιεργούν με βιολογικό τρόπο μυρωδικά και φαρμακευτικά φυτά στο χωριό Μονοπήγαδο Θεσσαλονίκης και τα συσκευάζουν με την επωνυμία «Inoni Greek Organic Herbs».

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ
Στον Θεόδωρο Κουτσοθεοδωρή, έναν ανήσυχο οπτικό που εμπνευσμένος από την προσπάθεια του πατέρα του να αναστήσει τον οικογενειακό ελαιώνα στη Λακωνία, στράφηκε στην ελαιοπαραγωγή και έφτιαξε ένα αληθινό «ποίημα» ελαιολάδου, το «Olive Poem», το οποίο βγήκε πρώτο στην τυφλή γευσιγνωσία του «Γαστρονόμου».

ΒΡΑΒΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΗΣ»
Στο εργαστήρι «Τέλης Γιάννενα» της Ράνιας Πιτένη και του Βαγγέλη Γκόγκου, οι οποίοι αναβιώνουν την τέχνη της κατασκευής χειροποίητων μαχαιριών και συνεχίζουν μια οικογενειακή παράδοση 80 ετών.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΕΛΙΟΥ
Στον Βασίλη Κουτρουλάκη, ο οποίος στη μελισσοκομία βρήκε τη διέξοδο από μια ασφυκτική ζωή στην πόλη. Τώρα, ως νομάς μελισσοκόμος μεταφέρει τις κυψέλες του σχεδόν σε όλη την Ελλάδα κυνηγώντας την ανθοφορία και μας παραδίδει το εξαιρετικό μέλι «Κorys», που ήρθε πρώτο στην τυφλή γευσιγνωσία του «Γαστρονόμου».


Φωτό: Νίκος Καρανικόλας
Ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου απένειμε ένα από τα Βραβεία του Γαστρόνομου και συμμετείχε σε μια αστεία γευσιγνωσία των βραβευμένων προϊόντων δίπλα στους δύο παρουσιαστές.


ΒΡΑΒΕΙΟ «ΕΥΗ ΒΟΥΤΣΙΝΑ»
Στην Ελισάβετ Κουλούρη η οποία άφησε μια καριέρα στο μάρκετινγκ 14 ετών και άρχισε να… ζυμώνει. Μοντέρνας αντίληψης αρτοποιός, εδώ και τέσσερα χρόνια παράγει προζυμένιο ψωμί χωρίς μαγιά και πρόσθετα και το διανέμει στα σπίτια με την επωνυμία Betty’s Bakery. To ψωμί της το βρίσκουμε επίσης σε πολλά παντοπωλεία, delicatessen, επιλεγμένα σούπερ μάρκετ και εστιατόρια.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΙΝΟΥ
Στον Κωστή Δαλαμάρα ο οποίος στα 30 του έχει καταφέρει να μιλούν γι’ αυτόν παραγωγοί και καταναλωτές. Μετά από σπουδές στην οινολογία στη Βουργουνδία, επέστρεψε στα πάτρια εδάφη, ανέλαβε το οικογενειακό Οινοποιείο Δαλαμάρα και ξεχώρισε παράγοντας μια εξαιρετική Νάουσα που ισορροπεί ανάμεσα στο παλιό και το νέο.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Στο Kakau Worship και τον Άρη Φλόκα, έναν περιπετειώδη και ευσυνείδητο σοκολατοποιό, ο οποίος παράγει εξαιρετικές αρτιζανάλ σοκολάτες από βιολογικούς καρπούς κακάο που προμηθεύεται απευθείας από παραγωγούς με ορθές αλλά και ηθικές πρακτικές.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΘΟΥ
Σε τρεις ελληνικές μικροζυθοποιίες που ξεχώρισαν στην τυφλή γευσιγνωσία του «Γαστρονόμου» και που εκπροσωπούν επάξια την Ελλάδα στον παγκόσμιο χάρτη των μικροζυθοποιών: την αθηναϊκή Noctua Athens Brewery, την Strange Brew, που ανήκει στο κίνημα των νομάδων ζυθοποιών, και την Mykonos Brewing Company με πολυπολιτισμικό DNA.

ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΚΑΦΕ
Στους Kross Coffee Roasters, κατά κόσμον Σωτήρη και Σταύρο Μιχαήλ και Κατερίνα Μαυροματάκη, τρία νέα παιδιά που έφεραν τον speciality καφέ στα Χανιά. Από την προμήθεια μέχρι το καβούρδισμα, τα πάντα στα καταστήματά τους έχουν την δική τους σφραγίδα ποιότητας.
 

Φωτό: Νίκος Καρανικόλας
Το απίθανο δίδυμο των παρουσιαστών, ο Λάμπρος Φισφής και ο Δημήτρης Μακαλιάς, έπαιξαν με μαχαίρια, δοκίμασαν ψωμί, πασαλείφτηκαν με μέλι και αυτοσχεδίασαν με άφθονο χιούμορ και πολλές εκπλήξεις.

 

Διαβάστε επίσης

Μάνος Λοΐζος – 40 χρόνια μετά «Από την καρδιά στην μνήμη» Ένα μεγάλο αφιέρωμα στο Θέατρο Ολύμπια

Για πρώτη φορά 40 χρόνια μετά από εκείνο τον Σεπτέμβρη του 1982, παρουσιάζεται σχεδόν το σύνολο του έργο του, 9 από τους 12 κύκλους τραγουδιών του, σε 4 παραστάσεις με την συμμετοχή  των πρώτων ερμηνευτών που βρίσκονται ακόμα σε δημιουργική πορεία, αλλά και νεότερων σημαντικών ερμηνευτών που έχουν συμπορευτεί μέσα στα χρόνια με τα τραγούδια του. 

H Δήμητρα Γαλάνη σε μια μεγάλη συναυλία στο Faliro Summer Theater - Παρασκευή 3 Ιουνίου

Η Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει στις 3 Ioυνίου στο  Faliro Summer Theater ένα αφιέρωμα στο ερωτικό τραγούδι, ένα ταξίδι στον χρόνο και στον κόσμο. Μια μουσική περιπλάνηση στον ερωτικό λόγο μέσα από τραγούδια που έχουμε λατρέψει. Συμμετέχουν
Κατερίνα Πολέμη, Ευστάθιος Δράκος, Δημήτρης Κόψης

Η Τάνια Τσανακλίδου με "Το Μαγικό Κουτι" στο Θέατρο Βράχων - Τετάρτη 8 Ιουνίου

Η Τάνια Τσανακλίδου με το «Μαγικό κουτί» της, μετά την τεράστια επιτυχία των εμφανίσεών της, περιοδεύει σε Ελλάδα και Κύπρο, με έναρξη την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη». 

Ο Γιώργος Νταλάρας στο Ηρώδειο για το Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου - Σάββατο 18 Ιουνίου

Με μια μεγάλη συναυλία στο Ηρώδειο, το Σάββατο 18 Ιουνίου, ο Γιώργος Νταλάρας θα αποτίνει φόρο τιμής στον μεγάλο λαϊκό συνθέτη και δάσκαλο του, Απόστολο Καλδάρα, διατρέχοντας το έργο του μέσα από τραγούδια-σταθμούς. Με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Εστουντιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, την Ασπασία Στρατηγού και τον ΚΙώστα Τριανταφυλλίδη.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου στο Θέατρο Πέτρας - Σάββατο 18 Ιουνίου

Το Σάββατο 18 Ιουνίου ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα μας χαρίσει μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη. Θα βουτήξει για χάρη μας στην ατέλειωτη δισκογραφία του και θα διαλέξει να μας τραγουδήσει τα «διαμάντια», τα τραγούδια «σταθμούς» και όλα τα αγαπημένα του/μας.

Ο Σωκράτης Μάλαμας στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας - Δευτέρα 20 Ιουνίου

O Σωκράτης Μάλαμας μας προσκαλεί κι αυτό το καλοκαίρι στα μεγάλα ανοιχτά θέατρα και τους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ελλάδα. Στις 20 Ιουνίου, μαζί με την κιθάρα και τα τραγούδια του, που σηματοδοτούν την πορεία του μέχρι σήμερα, θα μας περιμένει στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας.

Η Βίκυ Καρατζόγλου στο Σταυρός του Νότου Plus - Παρασκευή 13 & 20 Μαΐου

Η Βίκυ Καρατζόγλου επιστρέφει στο Σταυρό του Νότου Plus για δυο παραστάσεις στις 13 & 20 Μαΐου και φέρνει μαζί της τραγούδια που ταξιδεύουν, μνήμες που χαράζουν και ελπίδες που…απογειώνουν! 

Μαγνητικά Πεδία - Magnetic Fields, από 19 Μαΐου στους κινηματογράφους και, σύντομα, αποκλειστικά στο cinobo.com

 Μαγνητικά Πεδία - Magnetic Fields, από 19 Μαΐου στους κινηματογράφους και, σύντομα, αποκλειστικά στο cinobo.com. Στα βήματα της τριλογίας Πριν το Ξημέρωμα, Πριν το Ηλιοβασίλεμα, Πριν τα Μεσάνυχτα, το συγκινητικό και τρυφερό road movie με μεγάλη καρδιά και το εξαιρετικό πρωταγωνιστικό δίδυμο της Έλενας Τοπαλίδου και του Αντώνη Τσιοτσιόπουλου. Η ταινία απέσπασε 6 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων τον Χρυσό Αλέξανδρο, και τώρα είναι υποψήφια για 7 Ίρις στα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η Μαρίνα Σπανού στο ANODOS Live Stage - Σάββατο 21 Μαΐου

Το Σάββατο 21 Μαΐου, οι μπύρες παγώνουν, τα μαλλιά λικνίζονται, τα χέρια σμίγουν, η Αθήνα ξενυχτά γιατί η 19χρονη Μαρίνα Σπανού έρχεται στο Anodos live stage.

«ΜΑΡΙΚΑ ΝΙΝΟΥ – Σαν άστρο» στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν - Φρυνίχου - Παράταση έως τις 24 Μαΐου

Μια θεατρική παράσταση με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της ακροβάτισσας που έγινε μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια: της Μαρίκας Νίνου αλλά και ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί , να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι.

Τα «Κόκκινα φανάρια» συνεχίζουν και τον Μάιο στον Cartel Τεχνοχώρο

Κόκκινα Φανάρια σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, στον CARTEL Τεχνοχώρο από 1/1 έως 10/4, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Μια παράσταση βασισμένη στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού.
Κατάλληλη άνω των 17 ετών.

Η προπώληση ξεκίνησε! Kids Radio Festival στις 18 & 19 Ιουνίου

​​​​​​​Το 1ο Kids Radio Festival είναι ένα διήμερο φεστιβάλ στη φύση, με ατελείωτες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις, μουσικές συναυλίες, θεατρικά, παιχνίδια, δημιουργικές γωνίες και πολλά άλλα δρώμενα για παιδιά όλων των ηλικιών. Μείνετε συντονισμένοι!

 

Ξενοφών Ραράκος 7:00μμ - 10:00μμ
Ακούμε Τώρα
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΝΕ ΑΓΑΠΗ (ΔΙΑΣΚΕΥΗ) ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΛΕΜΗ
Μόλις Ακούσαμε
ΡΙΤΑ ΡΙΤΑΚΙ ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
ΕΝΑΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ
ΜΕΛΙΣΣΕΣ ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
ΝΑ ΜΕ ΑΓΑΠΑΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Συνδεθείτε στο melodia.gr

Τα Ραδιόφωνα της Frontstage

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας! Discover Great Music.

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!

Google Play App Store
App Store Google Play