ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ του Γιάννη Ρίτσου με την Πέμυ Ζούνη και τον Ιάκωβο Κολανιάν, τη Δευτέρα 16 Μαΐου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη συνεργασία των δύο σπουδαίων δημιουργών: Γιάννη Ρίτσου & Μίκη Θεοδωράκη.
ας καλούμε στον φιλόξενο χώρο ενός σπιτιού και σας προκαλούμε ν’ ακούσετε την εξομολόγηση των πέντε ηθοποιών. Οι θεατές – ένας, δύο, τρεις το πολύ, γιατί η εξομολόγηση είναι μία πολύ ιδιωτική εμπειρία – θα μπαίνουν διαδοχικά στα πέντε δωμάτια και θα γίνονται οι αποδέκτες της ακατάσχετης επιθυμίας των ηθοποιών να ομολογήσουν κάτι.
Μαύρη Σαμπούκα: Η σαρωτική κωμωδία του Τόλη Παπαδημητρίου επιστρέφει Από 26/2 στο θέατρο Βεάκη
Το μιούζικαλ Φτηνά τσιγάρα σε μουσική Παναγιώτη Καλαντζόπουλου και λιμπρέτο Πέτρου Βουνισέα έρχεται μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κωνσταντίνου Ρήγου στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από τις 16 Φεβρουαρίου 2022 και για 22 παραστάσεις έως και τις 13 Μαρτίου 2022.
Η ομάδα ΑΝΙΜΑ, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης «Μια Χώρα δυο Αιώνες Μετά» και τη σπουδαία διάκριση της σκηνοθέτιδος Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη με το βραβείο Κάρολος Κουν για το έργο «Ζητιάνος», ανεβάζει το μυθιστόρημα του Ιάκωβου Πιτσιπίου «Πίθηκος Ξουθ», στο Θέατρο Σταθμός.
Η παράσταση «Moby Dick - το μιούζικαλ» του Δημήτρη Παπαδημητρίου σηκώνει και πάλι αυλαία στις 15 Φεβρουαρίου, στο Christmas Theater σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα.
Μια θεατρική παράσταση με ζωντανά ρεμπέτικα τραγούδια αλλά και χορό-ακροβασία, που ξετυλίγει το νήμα της σύντομης και πολυτάραχης ζωής της ακροβάτισσας που έγινε μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια: της Μαρίκας Νίνου αλλά και ίδιας της εποχής της, κατά τη διάρκεια της οποίας πρόλαβε να αναπτυχθεί , να εδραιωθεί αλλά και να ξεκινήσει να παρακμάζει το αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι.
Ο Γιώργος Κουτλής και ο Βασίλης Μαγουλιώτης, συνεχίζοντας με φόρα τη συνεργασία τους από τους “Παίχτες” φέρνουν στη σκηνή της Αθηναΐδας μια καφκική κωμωδία τηλεοπτικής (υπο)κουλτούρας. Παίζουν: Στέλιος Ιακωβίδης, Άρης Μπαλής, Πανάγος Ιωακείμ.
Κόκκινα Φανάρια σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη, στον CARTEL Τεχνοχώρο από 1/1 έως 10/4, κάθε Σάββατο και Κυριακή. Μια παράσταση βασισμένη στα «Κόκκινα Φανάρια» του Αλέκου Γαλανού.
Κατάλληλη άνω των 17 ετών.
8 γυναίκες», το διάσημο θεατρικό έργο του Γάλλου συγγραφέα Ρομπέρ Τομά, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια στο θέατρο Αλίκη, με ένα ισχυρό θίασο γυναικών.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η Βασίλισσα της Ομορφιάς του Μάρτιν ΜακΝτόνα, από την ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, ανεβαίνει για 3η χρονιά, στο Σύγχρονο Θέατρο. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η παράσταση "Οι Κάτω Απ' Τ' Αστέρια" για 4ο χρόνο στο Σύγχρονο Θέατρο. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Ο Κουρέας της Σεβίλλης με τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και τον Φάνη Μουρατίδη για τη θεατρική σεζόν 2021-22 στο Θέατρο Ακροπόλ. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Θεατρική παράσταση "Τέλος του Παιχνιδιού" του Σάμουελ Μπέκετ σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα με τον Δημήτρη Καταλειφό. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: η ρώσικη κωμωδία "Συμφορά από το πολύ μυαλό" ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθηνού στο ιστορικό Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: ο μονόλογος "Άρης" της Σοφίας Αδαμίδου επιστρέφει στον Cartel Τεχνοχώρο από τις 8 Οκτωβρίου 2021, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη. Για προσκλήσεις, Πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η παράσταση Άνθρωποι και Ποντίκια σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη επιστρέφει στον Cartel Τεχνοχώρο από 8 Οκτωβρίου 2021. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Μουσικοθεατρική παράσταση "Πώς να σωπάσω" από 17 Οκτωβρίου κάθε Κυριακή και Δευτέρα στο Θέατρο Τζένη Καρέζη. Για προσκλήσεις, Πιάσε Μελωδία.
Το THE ΤΑΝΚ THEATRE της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την παράσταση When We Went Electronic, 6 και 7 Νοεμβρίου 2021 στο Θέατρο Ροές.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Μαρία Κάλλας: Επιστολές και Αναμνήσεις, 21, 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, με τη Μόνικα Μπελούτσι. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η μουσικοθεατρική παράσταση "Πώς να σωπάσω" με τους Χρήστο Θηβαίο, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Βιολέτα Ίκαρη, Κώστα Τριανταφυλλίδη και αφηγητή τον Κώστα Καζάκο, ανεβαίνει στο Θέατρο Βράχων στις 2 Ιουλίου 2021. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η μεγάλη θεατρική επιτυχία «Άνθρωποι και Ποντίκια» του Βασίλη Μπισμπίκη σε οnline streaming για δύο μόνο προβολές. Για δωρεάν κωδικούς θέασης, Πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η παράσταση Lemon σε μια πρωτότυπη καλοκαιρινή περιοδεία, το καλοκαίρι του 2021.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στο ΜΕΓΑΡΟ: Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑΝΟΥΡΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ τα παραμύθια του Χανς Κριστιαν Αντερσεν. Μια παράσταση για όλη την οικογενένεια.
Στο πλαίσιο των νέων προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, οι θεατρικές σκηνές της χώρας αναστέλλουν τη λειτουργία τους από τις 3 Νοεμβρίου 2020 και για έναν μήνα.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Με το έργο «Τέφρα και σκιά» ανοίγει στις 23 Οκτωβρίου η θεατρική σεζόν για το Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής, σηματοδοτώντας και το πέρασμα στη νέα εποχή του. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Το Δείπνο Ηλιθίων με τον Σπύρο Παπαδόπουλο και τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη ανεβαίνει για 5η χρονιά στο Θέατρο Κάππα από 29 Οκτωβρίου και για 60 παραστάσεις. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: "Η Βασίλισσα της Ομορφιάς" του Μάρτιν ΜακΝτόνα από την Ομάδα Νάμα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη, μετά από σειρά sold out παραστάσεων στο Επί Κολωνώ, επιστρέφει τη φετινή σεζόν, αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η παράσταση της Έλενας Μαυρίδου που κέρδισε κοινό και κριτικούς επιστρέφει στις 29 Οκτωβρίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, αυτή τη φορά στο Σύγχρονο Θέατρο. Για προσκλήσεις, πιάσε Μελωδία.
Ο Μελωδία 99.2 προτείνει: Η Μόνικα Μπελούτσι παρουσιάζει την παράσταση "Μαρία Κάλλας: επιστολές και αναμνήσεις", 28, 29 και 30 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο.
Μετά τις sold out παραστάσεις της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και ένα διάλειμμα- μοιραία- λόγω του lockdown, η Κατερίνα Βρανά επιστρέφει με την παράσταση “Staying Alive” (Σχεδόν Πέθανα), διακωμωδώντας τη θυελλώδη περιπέτεια της υγείας της με τον πιο αστείο τρόπο.
Επετειακή παράσταση το ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ της Άλκης Ζέη σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Ανδρομάχης Χρυσομάλη, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στο Βεάκειο Θέατρο.