Ακούμε το άλμουμ "Ανάσα μου κι αέρα" παρέα με τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Παρασκευά Καρασούλο

Πρόσκληση σε Δίσκο

Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023 - 32 λεπτά

ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΣΑ ΜΟΥ ΚΙ ΑΕΡΑ

ΖΩΝΤΑΝΗ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΦΕΘΕΑΤΡΟ

Τραγουδούν: ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΙΤΣΟΣ- ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΟΥΡΑΣ- ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

«… Είναι η στιγμή που κάνει αναγκαία αυτή τη σύμπραξη. Ο Λόγος άλλωστε είναι η αιτία που αγαπά ο κόσμος το τραγούδι, σε μια  γκρίζα εποχή μεγάλης  σύγχυσης. Χρειάζεται να θυμίσουμε σε όλους και να θυμηθούμε και εμείς τους λόγους που γέννησαν τα τραγούδια αυτά, που αγαπήθηκαν και συνεχίζουν να αγαπιούνται. Γιατί το τραγούδι, διατηρεί ακόμη την δύναμή του και το βλέπουμε μέσα από τη συνεχή παρουσία του στα ραδιόφωνα αλλά και στη ζωντανή συνάντησή του  με τον κόσμο. Παραμένει ένας δεσμός συγκινητικά ακατάλυτος. Η σχέση μας και τα ίδια τα  έργα, επιτρέπουν και  υποστηρίζουν, αυτό το εγχείρημα. Ήρθε αργά, αλλά στην ώρα του. Κι αυτό γιατί τόσο εμείς αλλά κυρίως ο κόσμος κι ο χρόνος, το έχουμε όλοι τώρα μεγάλη ανάγκη.» 

(Λίνα Νικολακοπούλου & Παρασκευάς Καρασούλος, Από την κοινή συνέντευξή τους στην Φ. Λαμπρίδη, στο TVXS)

 

Η επιτυχημένη όσο και απρόβλεπτη συνάντηση της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου,  τον χειμώνα που πέρασε στο Αθηναϊκό Καφεθέατρο, αποτυπώθηκε σε cd και κυκλοφορεί από τη Μικρή Άρκτο, ως δώρο στους φίλους που αγαπούν και εξακολουθούν να συγκινούνται και να τραγουδούν τα τραγούδια των δύο δημιουργών αλλά και ως καταγραφή  ενός σημαντικού καλλιτεχνικού γεγονότος, που αποτελεί πια αναφορά.

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος επιμελήθηκαν στο Αθηναϊκό Καφεθέατρο, μία μουσική παράσταση – ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στην σύγχρονη ελληνική δισκογραφία και  μέσα από τις φωνές τριών εξαιρετικών νέων ερμηνευτών, του Απόστολου Κίτσου, του Παναγιώτη Λάμπουρα και του Θοδωρή Νικολάου, ζωντάνεψαν και έκαναν να λάμπουν ξανά τραγούδια που αποτελούν πια συγκινησιακές προβολές της ζωής όλων μας.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του Μαζί, επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους…

Η τέχνη του τραγουδιού, η μαγεία της ανθρώπινης φωνής, η ομορφιά του λόγου και της μουσικής, ήταν παρούσες σε όλη τη διάρκεια αυτής της γιορτής.  Γιατί ήταν εκεί  τα τραγούδια που μας σφράγισαν, υπογεγραμμένα από τους δύο δημιουργούς, όπως  το «Δικαίωμα» και το «Πριν το τέλος», η «Μικρή πατρίδα» και το «Εαυτό του παιδί», η «Συναυλία» και το «Σίδερο»,  το «Αν» και το «Τέτοια παράξενη ομορφιά». 

Η Μικρή Άρκτος είναι πολύ χαρούμενη που έχει τη δυνατότητα, να παρουσιάζει, σε όσους παρακολουθήσαν αυτή τη γιορτή αλλά και σε όλους τους φίλους του ελληνικού τραγουδιού, αυτή τη γιορτή.

 

«Ανάσα μου κι αέρα» 

της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου

Ερμηνεύουν: Απόστολος Κίτσος, Παναγιώτης Λάμπουρας, Θοδωρής Νικολάου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου – Παρασκευάς Καρασούλος

Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Κυκλοφορία: Ιούνιος 2023

Παραγωγή : Μικρή Άρκτος

Ακούστε ολόκληρο το άλμπουμ εδώ:

Εγγραφή στο podcast

Ματούλα Κουστένη & Δημήτρης Βραχνός 7:00πμ - 10:00πμ
Ακούμε Τώρα
ΞΕΝΥΧΤΗΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΟΥ ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ
Μόλις Ακούσαμε
ΔΕ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ
ΑΥΤΗ Η ΝΥΧΤΑ ΜΕΝΕΙ ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
ΚΟΥΤΣΗ ΚΙΘΑΡΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΑΛΑΝΗ
ΚΑΣΕΤΕΣ : ΝΑ ΜΕ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
Συνδεθείτε στο melodia.gr

Τα Ραδιόφωνα της Frontstage

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας! Discover Great Music.

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!