Ακούμε τo "Βλέμμα στο βυθό" παρέα με τον Δημήτρη Βουτσά και την Φωτεινή Λαμπρίδη

Πρόσκληση σε Δίσκο

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2021 - 22 λεπτά

Στο «Βλέμμα στο βυθό», η  Φωτεινή Λαμπρίδη γράφει τραγούδια με το βλέμμα στον βυθό του εαυτού, του άλλου, του έρωτα, της κοινωνίας, μιας εποχής που ψάχνει από την αρχή, στις πιο παράξενες συνθήκες,  το «μαζί». Ο Μίμης Νικολόπουλος, νέος συνθέτης που ήδη έχει κάνει αίσθηση στην Β. Ελλάδα χάρη στις ορχηστρικές του συνθέσεις, δημιουργεί προσεγγίζοντας το λόγο της Λαμπρίδη, ένα μουσικό σύμπαν με χαρακτηριστική μελωδικότητα και επιρροές από την πλούσια βαλκανική παράδοση της περιοχής του. Ο Δημήτρης Βουτσάς, ερμηνεύει το αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο δημιουργών, με αισθαντικότητα και εσωτερική δύναμη.

Η ιδέα της συνεργασίας αυτής, ήταν μια ιδέα του Παρασκευά Καρασούλου, ο οποίος και θέλησε να φέρει σε επαφή για πρώτη φορά τους κόσμους των δύο δημιουργών, ξεπερνώντας αποστάσεις χώρων και τόπων  που έως τότε τους κρατούσαν μακριά: ο Νικολόπουλος ζει και δημιουργεί στην Θεσ/κη, συνθέτει κυρίως ορχηστρική  μουσική, ενώ  η Λαμπρίδη στην Αθήνα και έως σήμερα είχε παρουσιάσει πολλές αλλά αποσπασματικές συμμετοχές σε δίσκους έντεχνων καλλιτεχνών. Έτσι λοιπόν, η συνεργασία τους ήταν ένα στοίχημα που κερδίθηκε στην πορεία και κυκλοφορεί τώρα, αφού η πανδημία που μεσολάβησε, εξάντλησε το χρόνο της  εκδοτικής  αναμονής μας. Μια πρόγευση του cd δόθηκε πριν την πανδημία, με την κυκλοφορία του  single «Φρίντα», ενός τραγουδιού εμπνευσμένου από τη ζωή και την προσωπικότητα της Φρίντας Κάλο.

Τους στίχους σε ένα τραγούδι (Η πόλη σου) υπογράφει ο Γιάννης Βασιλόπουλος. Τον γνωρίσαμε (όπως και τον Δημήτρη Βουτσά)  από την 4η  Ακρόαση της Μικρής Άρκτου και την «Τρίτη έξοδο» και παραμένει ο νεότερος έλληνας στιχουργός. Η παρουσία του στο δίσκο σφραγίζει με  ένα επιπλέον στοιχείο τη σύνδεση της έκδοσης με την 4η Ακρόαση.

Την έκδοση του ψηφιακού δίσκου κοσμούν έργα της ζωγράφου Μαρίας Φιλοπούλου, ενώ τη γραφιστική επιμέλεια της έκδοσης  είχε ο Ανδρέας Γεωργιάδης.

Το τραγούδι  «Μόνο με σένα» ερμηνεύουν ο Δημήτρης Βουτσάς και η Φωτεινή Λαμπρίδη σε ένα ντουέτο έκπληξη.

Τη διεύθυνση παραγωγής υπογράφει ο Παρασκευάς Καρασούλος.

Περισσότερες πληροφορίες για το άλμπουμ θα βρείτε ΕΔΩ

Εγγραφή στο podcast

Η Δισκοθήκη του Μελωδία Μεσάνυχτα - Μεσάνυχτα
Ακούμε Τώρα
ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Μόλις Ακούσαμε
Ο ΒΑΡΚΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΟΥ ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ
ΕΚΔΡΟΜΗ ΕΛΕΝΗ ΤΣΑΛΙΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΟΠΤΑΣΙΕΣ ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ
Συνδεθείτε στο melodia.gr

Τα Ραδιόφωνα της Frontstage

Μελωδία 99.2

Ο κορυφαίος σταθμός έντεχνου ελληνικού ρεπερτορίου από το 1991. Πιάσε Μελωδία!

En Lefko 87.7

Ο Νο. 1 εναλλακτικός ραδιοφωνικός σταθμός της Αθήνας! Discover Great Music.

Red 96.3

Εδώ και 16 χρόνια ο Νο. 1 σταθμός για τη ροκ μουσική στην Αθήνα! It’s RED, it rocks.

HiT 88.9

Ο No. 1 adult pop σταθμός! Με θετική ενέργεια, ΟΛΑ τα HiT και τη Φράση Που Πληρώνει.

Kidsradio.com

Το πρώτο παιδικό διαδικτυακό ραδιόφωνο. Παιδικά τραγούδια, παιδικά παραμύθια, παιδικό ραδιόφωνο!